A Fahéj
magazin aktuális nyári számából ajánlom figyelmetekbe az egyik roppant könnyű
receptemet és egy kis játékra invitállak benneteket. Kezdő konyhatündérek,
randira készülő urak és lazítani vágyó háziasszonyok is bármikor bevethetik ezt
a különleges receptet.
Fotó:
Csigó Zita
Hozzávalók
2 személyre:
2 egész
csirkecomb (alsó és felső comb együtt)
1 citrom
héja
4 tk.
szárított levendulavirág
50 dkg só
A citromot
meghámozzuk (fehér rész ne legyen rajta) és vékony csíkokra szeleteljük.
A sót egy
tepsiben elterítjük és hozzákeverjük a levendulavirágot és a citromhéjat.
Ezután a
megmosott csirkecombokat a sóra fektetjük (nem sózzuk, nem fűszerezzük)
Végül
közepes fokozaton (gázsütő 4-es, villanysütő 190 °C) kétszer megfordítva 45
perc alatt aranybarnára sütjük a húsokat.
Könnyű rukkola
salátával és egy pohár hideg fehérborral tálaljuk. Ideális nyáresti vacsora
TIPP: A sót ízesítés nélkül is használhatjuk, de igazán kellemes aromát kölcsönöz egy kis kakukkfű vagy éppen rozmaring is a sóba keverve.
Szeretnélek benneteket egy kis játékra
invitálni. 3 szerencsést a Random.org segítségével megajándékozunk egy-egy
nyári Fahéj magazinnal.
Mit kell mindezért tenni?
Csatlakozzatok Boldog Kukta Facebook oldalához és hagyjatok egy hozzászólást
itt a bejegyzés alatt. Játék vége:2013.
augusztus 21.
Mi fán terem a Fahéj magazin?
Több mint egy évvel ezelőtt született
meg a Lumen Kiadó gondozásában a negyedévente megjelenő Fahéj magazin. Gasztronómiával
foglalkozik, melyet összeköt a designnal és a gasztrodesignnal. Változatos receptek
mellett otthon elkészíthető dekorációs ötletek, érdekes cikkek, különleges
termékek is helyet kapnak a lapban, hogy a sütés-főzés mellett egy kis
barkácsolásra is jusson idő akár a gyerekekkel együtt. A speciális étrendet
követőkre is gondolnak minden számban. A magazin képeit pedig a fiatal és
tehetséges fotós, Csigó Zita készíti időről-időre.
Kellemes főzéssel töltött perceket
kívánok mindenkinek!
Tóth-Nacsa Ági
10 megjegyzés:
Tetszik az oldal :)
szeretném! :)
Csatlakoztam és szeretnék játszani.:)
Már rég csatlakoztam,de ez a Fahéj Most kimaradt ...valahogy :)
Nagyon tetszik ez a recept, egyszerű, de mégis különleges... biztosan ki fogom próbálni :)
Neveznék :-)
levendula <3 :)
Csatlakoztam, szeretnék részt venni a játékban! :)
Csatlakoztam én is és szeretnék nyerni. :) (Szabados Réka Katalin)
Köszi a receptet :)
Megjegyzés küldése