„Néhány
kupica vidéki virtus, egy csokor leporolt recept, kanálnyi ötletesség derűvel
fűszerezve! „
ELSŐ LÉPÉSEK…
Örömfőzés! Ez a jó szó arra amit én művelek! Gasztronómia szeretete talán ott kezdődött nálam, amikor hátulgombolós kicsi lányként a babáimnak kotyvasztani kezdtem, belekontárkodtam családom női szekciójának tevékenykedésébe, majd imádott Nagypapámon tesztelgettem tizenévesen konyhatudásomat és így a húszas mérföldkő közepét elhagyva már az én egyetlen mindennapi bírálómat, a Férjemet boldogítom. És mi lesz majd 30,40,50,60... felé közeledve? Gondolom csak annyi, hogy folyamatosan fejlődök, alakulok, gömbölyödöm és 2 fő helyett majd kicsiny 6 fős családomra, több 10 fős unoka csapatra és remélem megélem a dédunokáimra is főzhetek.
BLOGRÓL RÖVIDEN
A Boldog Kukta blog születése lehetne akár egy habosbabos tündérmese is,
de mégsem így indult. Volt egy időszak az életemben, amikor nem ért fülig a
szám és igen csak hiányát szenvedtem az elismerésnek. Elvesztettem több év után
a szeretett munkahelyemet a válság miatt és a mindennapok álláskereső
mókuskereke mellett többek között a konyhában ütöttem el az időmet. Végre volt kellő
időm főzőcskézni és nem csak valamit pikk-pakk összeütni vagy éppen a hétvégén
kiteljesedni. Újabbnál újabb recepteket találtam ki, lapoztam fel egyes
könyvekből, csemegéztem Anyukám, Nagymamám és Dédim kincseiből.
És igen!
Megtaláltam a tökéletes célközönséget: a családomat. Anyum minden alkalommal
érdeklődött, hogy mi rotyogott éppen aznap a fazékban, hátha a következő ebédre
kap egy kis inspirációt. Majd bővült a kör a család barátaival, azok kedves
ismerőseivel és így tovább.
BOLDOG KUKTA KONYHÁJA
Hagyományos magyar konyha híve vagyok néha újragondolva, néha pedig a
Dédim tradicionális receptje alapján. De mindenféle újdonságot, különleges
ízeket örömmel tesztelek. Megszállott piaclátogatóként akár külföldön, akár
belföldön fogom a védjeggyé vált kockás kosárkámat és standról standra járva
ismerkedek a helyiekkel és portékájukkal.
Emellett hozzám nagyon közel áll a híres amerikai szakácsnő Julia Child
konyhaművészete, melyből időről-időre ízelítőt kaphatnak az érdeklődők a
blogon.
LÁTOGASSATOK
EL HOZZÁM!
Ne keseredjen el senki, ha valami nem megy elsőre, esetleg odakozmál,
vagy éppen szenesen ropogósra sül. A konyhában egyedül vagyunk, nem lesnek
kamerák, nem kattognak fotómasinák. Ha hibáztunk a mi titkunk marad vagy éppen
egy életre szóló családi recept írja be magát a történelembe!
Kedved támad egy jót beszélgetni, vagy megosztanád, hogy sikerült egy-egy
recept, esetleg éppen a konyhai katasztrófádat szeretnéd elsírni valakinek
(hidd el, nekem is jól jön néha egy szép széles váll:-), akkor keress
bátran.
E-mail: boldogkukta@citromail.hu
Facebook: https://www.facebook.com/kukta.boldog
Szeretném
megköszönni Krisztinának a lehetőséget, hogy az egyik legkedvesebb hazai blogom
hasábjain egy csipetnyit megoszthattam kuktálkodásaimból.
Holnap
egy különleges és egyszerű recepttel várlak benneteket, továbbá egy kis
játékkal is kedveskedek a Hungarian Provence olvasóinak!
Kellemes kulináris kalandozást kívánok!
Tóth-Nacsa Ági
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése