****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2010. augusztus 31., kedd

Kati vidéki otthona őszi hangulatban / Kati's country style home with autumn feeling

Kati is kedvet kapott ahhoz, hogy megmutassa romantikus country stílusú otthonát nekünk. Ennek én csak örülni tudok. A múltkor Gabival nyitottuk a sort, akinek az újonnan elkészült konyhájába nyerhettünk bepillantást, amire okkal lehet büszke. 


Fa, kő, fém. Na és persze a kiegészítők. 
Nagy terek ajtó nélkül. Bontott tégla pecsétessel megspékelve. Külön hangulati elem a szárított virág, ami a falon lóg.



Kati: " Családunknak már-már hobbija a country stílusú lakberendezés, s két éve, mióta kiköltöztünk egy vidéki házba, bőven van lehetőségünk ötleteinket megvalósítani. Hetvenes években épült tipikus kockaházat vettünk meg, eléggé lepukkant állapotban. Azóta igyekszünk romantikus, vidéki hangulatban felújítani, szinte majdnem minden munkálatot önerőből oldunk meg. Jobbára úgy, hogy én elképzelem, a férjem meg kivitelezi. Szeretjük a régi parasztbútorokat, jó párat (pl. tálaló, nappali padja, nagymama ruhásszekrénye) megmentettünk, s idővel majd felújítjuk. "




Jól jön ha valaki tud varrni, hisz sokat spórolhat. A textilek teszik teljessé a szobát és a sárga falat.


Barnás színek: komód, lámpabura, képkeret. Sötét padló. Remek párosítás.
A tégla fal mellett pedig mindig jól esik egy kávé vagy tea.






Rusztikus vaj színű konyhabútor.





Teljesen egyszerű hálószoba gyönyörű szép textilekkel.



Köszönöm Katinak a képeket és, hogy megmutatta nekünk mesés otthonát. További jó barkácsolást kívánok!

Nektek, hogy tetszik Kati otthona?
---------

TOVÁBBRA is várom emailben azokat a bátor olvasókat, akik készek megmutatni countrys otthonukat.



(A képek Kati saját tulajdonai.)


19 megjegyzés:

Kőrösi Mercédesz írta...

Nagyon tetszik a sötét fapadló! És persze a levendula a téglafalon:)

Monika írta...

Ó,nagyon tetszik!!!!Azok a téglafalak a pecsétes téglákkal!Hát,erről már le kell mondanom.:(
És milyen régies a sütő!Igazi nagymamás!
Még mindig nem kerültek vissza a könyvesszekrényeink,így addig nem tudom megmutatni a mi otthonunkat...

Borbás Ági írta...

A konyha az oszloppal, a téglafallal, és a nappali hangulata mind-mind gyönyörű. Köszönöm, hogy ilyenben gyönyörködhetem esténként.

Krisztinca írta...

Nagyon szép! Hasonló az ízlésünk: a konyhám is ilyesmi, és a hálóban a textil :-) Egyszer majd lefotózom, és elküldöm neked, Krisztina!

Bea írta...

Néha nem értem, hogy miért nem ilyen lakásokat mutatnak be a vezető lakberendezési magazinok az eklektikus, nyugtalanító otthonok helyett. Én az ilyen lakásokból tudok ihletet meríteni. Nagyon harmonikus, otthonos és végtelen nyugalmat áraszt. Én is egyszer valami hasonlót szeretnék magunknak... bea0

a Matula ikrek írta...

Csodaszép, szinte egy az egyben elfogadnám! :)

helen írta...

Csodás, otthonos... nagyon jó stílusa van! Gratula a berendezőnek, de főle azoknak, akik benne élhetnek :))

3Gracia írta...

Szemet gyönyörködtető, otthonos, kedves, letisztult! A textíliák is nagyon tetszenek, tényleg öröm lehet egy ilyen házban lakni!

Mona írta...

azt szeretném kérdezni, hogy a fal, igazi bontott, szeletelt téglából van?
monaline

Krisztina írta...

NE haragúdj kedves Kati, de előbb írtam meg a bejegyzést, de azért ide belinkelem leveled amit tegnap küldtél.


EZ KIMARADT:

Kisfiunk születése után egyre inkább kívánkoztunk kiköltözni a nyüzsgő városból (elég forgalmas helyen laktunk). Miután sok házat megnéztünk, úgy döntöttünk, olyat keresünk, amit még nem újítottak fel, így saját magunk tudjuk az ízlésünknek megfelelően átalakítani. Egy hetvenes években épült tipikus sátortetős kb. 80 nm-es kockaházat vettünk meg, azzal az izgalmas lehetősséggel, hogy ebből még bármi lehet. A ház hatalmas fenyők ölelésében fekszik, az utcáról csak a teteje látszik ki. Mindketten sokat túráztunk magas hegyekben, s útjaink során a fenyők a szívünkhöz nőttek. Mi tagadás, beleszerettünk a hangulatába.

A felújítást két év óta folyamatosan végezzük, s még messze vagyunk a végétől.

Az első évben a házon belül a tartó falakon kívül minden falat átmozgattunk, szobákat, konyhát pakoltunk át, a fűtés-, és elektromos rendszert korszerűsítettük. Alapkoncepciónk az volt, hogy egy lakókonyha-szerű rész legyen a ház ’szíve’, s attól kicsit különüljön el a nappali, de azért ne legyen teljesen szeparált. A második évben adódott lehetőségünk egy vendég-dolgozószobával kibővíteni az alapterületet, és egy teraszt is kialakítottunk.

A berendezést country-cottage stílusban képzeltük el, ehhez persze jól jön, hogy a fa-munkákat, a régi parasztbútorok felújítását férjem bevállalta.

Ezen a nyáron nekiláttunk kívülről is rendbe szedni a házat meg a kertet. Férjem épp a napokban fejezte be az előtetőt, és a terasz fölé a pergola építését, amihez sikerült 100 éves bontott gerendákat beszereznünk. Ezeknek a gerendáknak valóban lelke van! Az ablakpárkányokat bontott téglával raktuk ki, s remélhetőleg az őszi nyirkos idő beállta előtt sikerül még a lábazatot és a terasz egyik falát is beburkolni. Na és a kert! Nyár elején még romokban hevert, lassan az is alakul.

Szóval időnk bőven van, ötletetekből, tervekből sincs hiány. A folyamatos építgetésnek pedig megvan az a bája, hogy mindig lehet örülni valami elkészült Szépnek.

írta : Kati

Krisztina írta...

nagyon örülök, hogy ennyire tetszik Kati házikója, ebből is látszik, hogy nincs lehetetlen... és milyen jó, hogy itt ennyi ember össze tud gyűlni és megosztja tapasztalatait....

nekem is ugyanolyan sütőm van mint Katinak, ami nem csak kívülről rusztikus de jól is süt, márkája: ariston,

Beáta... amit írsz... erről naphosszat tudnék mesélni hogy miért nem ezt mutatják meg a szaklapok ezt a stílust és témát.... ezért küzdeni kell, vannak már elképzeléseim-)

KATI drága, látod mennyi üzit kaptál, amit személyesen Neked is címzetek remélem ha tudsz lenni neten jössz és válaszolsz,

én puszilok mindnekit, mára valószínű ennyi voltam, az igazi munkám mert ez csak hobbi - most nagyon sok, de majd nov-től pihenek-))

Főkolomp írta...

Szívemhez közelálló stílus!Nagyon tetszik. További jó munkát kívánok Katiéknak!!!
Jó látni ilyeneket is.

Krisztinca írta...

Nekem is ilyen a sütőm, imádom :-))

SDAnita írta...

Az en megjegyzesem meg eltunt az eterben :-(
Nagyon klassz lett a haz ! Igazi, meleg, baratsagos otthon ! Gratulalok !

Unknown írta...

Szia Kati,
nagyon tetszik a házatok, gratulálok. A mi ház-vásárlós, felújítós történetünk szinte szóról-szóra egyezik a tiétekkel, így tudom mennyi munka van emögött. a nappaliban lévő fekete csillár hol kapható? nekünk egy hasonló (ikeás) van a konyhában, ernyők nélkül, de ez a lámpaernyős sokkal hangulatosabb!
további jó munkálkodást!

Unknown írta...

Gyönyörű szép- igazán otthonos! Szívesen kávézgatnék a téglafal mellett.
Kati elárulhatná a nagy kulisszatitkot, hogy hol lehet szert tenni a kivitelezéshez szükséges ügyes férjre?!
Gratulálok a gyönyörű
otthonotokhoz! Monika

Szemi írta...

Az egész ház gyönyörű és nagyon otthonos, úgy, ahogy van, elfogadnám! :)
Gratulálok a háziasszony ízléséhez, és a férj ügyes kezéhez!

Névtelen írta...

Nagyon hangulatos OTTHON, tele fantáziával és ötletekkel, melyből meríteni fogok! :-) Gratulálok az "alkotóknak"!!!!!!!!

ajsa írta...

Tudom, nem friss a bejegyzés, de hátha mégis kapok választ. Milyen a nappali padlója (márka, típus..)? Valami nagyon hasonlót keresek.