****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2013. augusztus 14., szerda

Levendulás – citromos sóban sült csirke Boldog Kuktától recept +JÁTÉK



A Fahéj magazin aktuális nyári számából ajánlom figyelmetekbe az egyik roppant könnyű receptemet és egy kis játékra invitállak benneteket. Kezdő konyhatündérek, randira készülő urak és lazítani vágyó háziasszonyok is bármikor bevethetik ezt a különleges receptet.
Fotó: Csigó Zita
 
Hozzávalók 2 személyre:
2 egész csirkecomb (alsó és felső comb együtt)
1 citrom héja
4 tk. szárított levendulavirág
50 dkg só

A citromot meghámozzuk (fehér rész ne legyen rajta) és vékony csíkokra szeleteljük.
A sót egy tepsiben elterítjük és hozzákeverjük a levendulavirágot és a citromhéjat.
Ezután a megmosott csirkecombokat a sóra fektetjük (nem sózzuk, nem fűszerezzük)
Végül közepes fokozaton (gázsütő 4-es, villanysütő 190 °C) kétszer megfordítva 45 perc alatt aranybarnára sütjük a húsokat.
Könnyű rukkola salátával és egy pohár hideg fehérborral tálaljuk. Ideális nyáresti vacsora

TIPP: A sót ízesítés nélkül is használhatjuk, de igazán kellemes aromát kölcsönöz egy kis kakukkfű vagy éppen rozmaring is a sóba keverve.

Szeretnélek benneteket egy kis játékra invitálni. 3 szerencsést a Random.org segítségével megajándékozunk egy-egy nyári Fahéj magazinnal.
Mit kell mindezért tenni? Csatlakozzatok Boldog Kukta Facebook oldalához és hagyjatok egy hozzászólást itt a bejegyzés alatt.  Játék vége:2013. augusztus 21.

Mi fán terem a Fahéj magazin?
Több mint egy évvel ezelőtt született meg a Lumen Kiadó gondozásában a negyedévente megjelenő Fahéj magazin. Gasztronómiával foglalkozik, melyet összeköt a designnal és a gasztrodesignnal. Változatos receptek mellett otthon elkészíthető dekorációs ötletek, érdekes cikkek, különleges termékek is helyet kapnak a lapban, hogy a sütés-főzés mellett egy kis barkácsolásra is jusson idő akár a gyerekekkel együtt. A speciális étrendet követőkre is gondolnak minden számban. A magazin képeit pedig a fiatal és tehetséges fotós, Csigó Zita készíti időről-időre.

Kellemes főzéssel töltött perceket kívánok mindenkinek!

 Tóth-Nacsa Ági

10 megjegyzés:

jvera írta...

Tetszik az oldal :)

zsófcsa írta...

szeretném! :)

Vámossy Brigitta írta...

Csatlakoztam és szeretnék játszani.:)

Rebarbara írta...

Már rég csatlakoztam,de ez a Fahéj Most kimaradt ...valahogy :)

Popovics Kitti írta...

Nagyon tetszik ez a recept, egyszerű, de mégis különleges... biztosan ki fogom próbálni :)

Sándor Lánczos írta...

Neveznék :-)

doory írta...

levendula <3 :)

Gombkötő Réka írta...

Csatlakoztam, szeretnék részt venni a játékban! :)

daire. írta...

Csatlakoztam én is és szeretnék nyerni. :) (Szabados Réka Katalin)

orsimaya írta...

Köszi a receptet :)