Csak ettük, ettük és ettük, el is fogyott. Miért van ma, karácsony után desszert recept a blogon? Mert akár szilveszterre még jól jöhet, hisz könnyen elkészíthető és nagyon finom. Vagy pedig elmenthető a majdegyszerelkészítem kategóriába. :-)
250 g Rama margarin
12 dkg cukor
3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
rumaroma (kevés)
1,5 dl tej
1 dl erős kávé
35 dkg háztartási keksz
20 dkg apróra vágott aszalt gyümölcs
kevés dió
A margarint, a cukrot, a
kakaóport, a rumaromát, az erős kávét és a tejet egy nagyobb lábosban lassan összemelegítjük,
hogy egynemű masszát kapjunk.
A háztartási kekszet apróra
törjük és összekeverjük az aprított dióval, majd az apróra vágott aszalt gyümölcsökkel (mely
lehet, barack, szilva, cseresznye, mazsola stb…, a gyümölcsöket előtte beáztatjuk
másfél órára forró vízbe, majd leszűrjük).
A kekszes gyümölcsöt belekeverjük
a lábosba a többi hozzávalóhoz. Összemelegítjük őket még egyszer lassú tűzön.
Az őzgerincformát duplán
kibéleljük folpackkal, belenyomkodjuk a meleg masszát. Majd a hűtőbe tesszük egy
éjszakára, ahol jól megdermed.
1 megjegyzés:
Margarinnal soha!
Vajjal az igazi!
Megjegyzés küldése