****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2012. december 27., csütörtök

Kekszes-gyümölcsös őzgerincben -recept



Csak ettük, ettük és ettük, el is fogyott. Miért van ma, karácsony után desszert recept a blogon? Mert akár szilveszterre még jól jöhet, hisz könnyen elkészíthető és nagyon finom. Vagy pedig elmenthető a majdegyszerelkészítem kategóriába. :-)







250 g Rama margarin
12 dkg cukor
3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
rumaroma (kevés)
1,5 dl tej
1 dl erős kávé
35 dkg háztartási keksz
20 dkg apróra vágott aszalt gyümölcs
kevés dió

A margarint, a cukrot, a kakaóport, a rumaromát, az erős kávét és a tejet egy nagyobb lábosban lassan összemelegítjük, hogy egynemű masszát kapjunk. 

A háztartási kekszet apróra törjük és összekeverjük az aprított dióval, majd  az apróra vágott aszalt gyümölcsökkel (mely lehet, barack, szilva, cseresznye, mazsola stb…, a gyümölcsöket előtte beáztatjuk másfél órára forró vízbe, majd leszűrjük). 

A kekszes gyümölcsöt belekeverjük a lábosba a többi hozzávalóhoz. Összemelegítjük őket még egyszer lassú tűzön. 

Az őzgerincformát duplán kibéleljük folpackkal, belenyomkodjuk a meleg masszát. Majd a hűtőbe tesszük egy éjszakára, ahol jól megdermed.









1 megjegyzés:

Márta írta...

Margarinnal soha!
Vajjal az igazi!