A hozzávalókat mozsárban összetörjük. Légmentesen lezárva , fénytől védve 6 hónapig eláll eme fűszer.
1970 óta kapható kereskedelmi forgalomban. Szinte mindegyik fajta húshoz kiváló fűszer.
*****************
Extra tipp fűszernövényeink rendszerezéséhez, íme:
6 megjegyzés:
Ha gyorsan kell tennem vmi húst a férfim elé, akkor egészen egyszerűen megforgatok egy szelet marhahúst Herbes de Provence-ban és 7-8 perc alatt kérgesre sütöm mindkét oldalát forró vajon. A megsült oldalt sózom, hogy ne folyjon el a szaftja/leve.
Hű,már megint egy nagy KÖSZÖNÖMöt kapsz!!!!Minden ilyen fűszerem van itthon,megcsinálom,De finom illat terápia is lesz.:)
A kanalas ötlet pedig mesés!!!!!Szintén!
Örültem a "receptnek", mert kiderült számomra, hogy mindig ezeket a fűszereket használom, csak nem egybeöntve. Kérdésem viszont az lenne, hogy direkt van kétszer felsorolva az oregánó? És hogy a majoranna is hozzávaló? Mivel az oregánó, az vadmajoranna, igaz kicsit más az ízük, de egy növény, szóval így 3 adag majoranna kerül a fűszerbe? :-)
I'm so glad you posted this recipe!! :-) I love new herb mixtures, and they're always so much better homemade. :-)
szió Béb,
és gondolom ízlik is az uradnak mert hát csodafűszerről beszélünk-))
Mammka-))))))))))))))))
SAJNOS az oregánó 2X LETT FELSOROLVA, ELNÉZÉST KÉREK!!
Rambling tart - i love so you love-))
A második oregánó helyett egy csipet tárkony esetleg??? Az kimondott franciás fűszer.
Megjegyzés küldése