****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2013. június 21., péntek

Botonhotdog




A némethonból származó Stockbrot és az amerikai Hotdog ötvözéséből született ételt nevezhetném boton sült forró kutyának is, de ezzel bizonyára hamar kivívnám az állatvédők haragját – ha csak a címet olvasnák el. De lehet, hogy ez lenne a hónap legjobb marketing-ötlete?!

A Rousseau-i mondat: vissza a természethez, talán soha nem volt olyan aktuális, mint napjainkban. A gyorséttermek mű-világában, a szintetikusan előállított ételimitációk korában a legjobb, amit tehetünk: olykor visszavonulunk; a természet lágy ölén, a halkan ropogó tűz mellett sütjük meg egyszerű étkeinket a nekünk kedvesek társaságában. S ez többet jelent minden szónál.

Végre szabaduljunk ki a zöldbe, s ha eddig nem tettük volna, akkor most lássunk neki a sütögetésnek. Szalonna helyett most legyen botonhotdog, vagy boton sült forró kutya, ami mókának is nagyon jó, de enni is nagyon finom: még „dog” nélkül is! Nálunk mindig nagy sikere van, egyetlen hátránya az, hogy a sütéshez sustorgós parázs és kellő türelem szükségeltetik – ez utóbbi a zsenge korúaknál általában kevesebb, mint az étvágy, s ha a lángok felett forgatjuk a tésztát, könnyen kokszos nyers tészta lesz a jutalom. Ahogy minden jóhoz, ehhez is elengedhetetlen az IDŐ.


 Boton sült kenyér
 
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 dl víz, 2 dkg élesztő, 2 dl tejföl, 5 dkg vaj, só, egy maréknyi friss zöldfűszer kedvünk szerint.

A hozzávalókat alaposan gyúrjuk össze, és tegyük egy jól záródó edénybe, amely legalább kétszer akkora, mint

a folytatást itt találod:  http://konyha.tv/botonhotdog/







Nincsenek megjegyzések: