****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2012. augusztus 14., kedd

Mecseki Élménynap 2.rész + egy recept



 ELSŐ RÉSZ:


*****


11 óra körül pedig kezdetét vette a három órás túra Bia vezetésével. Mosóház, Bakancsos fa és erdő, mező. Közben meg-megálltunk, Bia mesélt.














A Bakancsos fa.








Kilátás Pécsre.



 Az erdő egyik zeg-zúgos részén a vége felé Kati stelázsija várt még ránk, ahol főleg szárított zöldségeket és gyümölcsöket kóstoltunk.




Paradicsomszárítás egyszerű módon.

Kati aszalóberendezése.


Hangulat.








Visszaérve a Biobia Porátra, szinte azonnal felsikoltottam, amikor megláttam milyen sütit vágnak fel a lányok. Ugyanis nagyon régen nem ettem lekváros prószát (főként Somogy, Zala, Baranya megyében ismerik, tudomásom szerint).



 LEKVÁROS PRÓSZA RECEPT

Hozzávalók:
  • 2 nagy pohár kefir vagy altatott igazi tehéntej (ezzel az igazi)
  • liszt
  • 2 tojás
  • tejföl
  • olvasztott zsír vagy Rama margarin 
 A sütő tepsijét kikenem. Kb. tojásnyi margarint vagy zsírt felolvasztok egy bögrében a mikróban. Egy mély tálba beleöntöm a kefirmennyiség felét, a 2 tojást, a sót, és gépi habverővel (de jó a sima fakanál is) annyi liszttel keverem ki, hogy nokedli sűrűségű legyen. Sózom. A maradék kefirrel vagy aludttejjel felengedem, hogy jó sűrű palacsintatészta állagú legyen. Beleöntöm a tepsibe, kb. 1 mutatóujjnyi vastag lesz.

Meglocsolom az olvasztott margarinnal vagy zsírral, és 1 pohár tejföllel megcsapkodom, hogy kis pöttyök/csíkok legyenek a tetején tejfölből, de itt még nem elég a csapkodásból, mert a tetejére egy jó kis szilvalekvár vagy barack. 

Előmelegített sütőben szép pirosra sütöm, majd felkockázom. 

PRÓBÁLJÁTOK ki mert isteni régi desszert. 



 A csapat már éhes volt. Svédasztal jelleggel sok finomságot várt ránk: kacsacomb, saláták, öntetek, és a házi sütésű kenyér. Majd előkerült a hideg, mentás limonádé. Itt nem volt kézrácsapás, és rossz szemmel nézés. Mindenki annyit evett és ivott, amennyi jól esett neki.







 Aki ügyes volt és előbb végzett, játszani is tudott, például malmozni.


Ági barátnőm csak délután érkezett meg Budapestről, aki még anno a szervezés elején felajánlotta, hogy csillám tetkót készít a csapatnak, hogy a napjuk még szebb legyen. Ági ezúton és még egyszer köszönöm szépen Neked. Így ebéd után elkezdődhetett a sablonok kiválogatása és a csillogás. :-)




FOLYT.KÖV. HOLNAP a kincsvadászattal és Cserkút faluval.


3.rész:
 http://hungarianprovence.blogspot.hu/2012/08/mecseki-elmenynap-3resz.html


Üdvözlettel: Krisztina




A képek saját fotóim, ne másold őket a megkérdezésem nélkül.



Nincsenek megjegyzések: