****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2012. augusztus 13., hétfő

Mecseki Élménynap 1.rész




A Mecsek Ökocsalisok csalogattak minket, vendégül láttak (de még hogy) és végül levettek a lábunkról.

Nem ébredtünk kánikulára szombaton, örültem is, újabb ideális nap egy Hungarian Provence kirándulásra. Idén ez volt a második, Tihany után most a Mecseket ismertük meg jobban. Az Ökocsalisokkal: Bia, Éva és Adri tavasszal ismerkedtem meg. Rögtön felmerült benne, hogy meg kell őket látogatnom. No de akkor már ne menjek egyedül. Ismerjék meg őket az olvasóim is, így jött létre az újabb kirándulás ötlete. Sokat olvastam és hallottam a lányokról, az az út amire ők ráléptek, az az elképzelés amit szeretnének szép és jó, csak az emberek még nem teljesen fogékonyak rá (helyesbítek nem mindenki). Legjobban az tudja elmesélni az ő vendégszeretetüket, aki már egyszer járt a Biobia Portán. Akkor íme.


  
Igazi falusi élménydekoráció.




Malomjáték levendula vs. rozmaringgal.


Bia színes kis stelázsija.



 
Természetes, hogy én érkeztem meg legelőször. Kísérőm édesanyám volt. Jól esett, hogy várták Mr. Provence-t is, aki sajnos nem tudott ott lenni. Amikor beléptünk az udvarba már láttuk, hogy a lányok a véső simításokat végzik a fogadó ételek és italok körül. Többfajta tea (hozzávalók természetesen Bia kertjéből), túrókrém, lekvárok, krémek, mangalicazsíros kenyér (helyben sütött) sorakoztak az asztalon.







Éva.


Sokaknak ismerős lehet a nagyi féle konyhaszekrény. 


Ebben a helyiségben van mire rácsodálkozni. 
Sárgabarackmag szárítás látható a képen, feltörve egy éles kővel magja remek csemege.


Gyűjtemény, melyet lehet nézni, szagolni.



Csalogató idilli kép.


Hangulat.



Ezen a képen is látszik mennyire várták Mr. Provence-t. És nemcsak ez, hanem a lányok ötletes neveket adtak az italoknak, illetve minden apró részletre figyeltek. 


Bia.


Hungarian Provence-os túró frissen sütött kenyéren, ehető virággal a tetején. Isteni ízorgia volt. 



Adri már mesél is. 


Két olvasó is érkezett Pest megyéből, ők jöttek a legmesszebbről. Természetesen csoportképet készítettünk, ahogy az szokás. Sorra érkeztek a vendégek, mindenki kíváncsian vette birtokba az asztalt és kóstolgatta a tízórai finomságokat. Közben a lányok kérdésekre válaszoltak és meséltek. A résztvevők ismerkedtek az ízekkel és közben hallgatták az érdekes tudnivalókat. A nap Bia kertjében folytatódott, aki nagyon-nagyon ért a gyógynövényekhez. Hihetetlen, hogy mi mindenre jók, és mennyi ételbe lehet felhasználni őket. A kertben is termeszthetjük őket játszi könnyedséggel, szinte semmibe nem kerül. Csak kicsit körül kell nézni a házunk táján. 



Mangalicazsíros kenyér medvehagymás bigyóval.


 Régi cipők és egy mumifikálódott patkány. Hát ilyen is van. :-)





Falatoznak az olvasók (kép részlet).




 Érdeklődő tekintetek.  



Bia már a növényekről mesél. 


A fiúk közben játszottak. 




Csoportkép, mond csíííz! :-)


 11 óra körül pedig kezdetét vette a három órás túra Bia vezetésével. Mosóház, Bakancsos fa és erdő, mező. Közben meg-megálltunk, Bia mesélt. Az erdő egyik zeg-zúgos részén a vége felé......


FOLYT.KÖV. HOLNAP! 
Azaz a második rész + jön egy recept is.


Évi még jegyzetelt is a növényekről. Precíz! :-)





A képek saját fotóim, ne másold őket a megkérdezésem nélkül. 





1 megjegyzés:

VERI PALICS írta...

Képekből itélve,nagyon szép lehetett.Barátkozás egymással és a természettel.Csábitó.