****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2012. augusztus 15., szerda

Mecseki Élménynap 3.rész






1.rész
http://hungarianprovence.blogspot.hu/2012/08/mecseki-elmenynap-1resz.html

2.rész
http://hungarianprovence.blogspot.hu/2012/08/mecseki-elmenynap-2resz-egy-recept.html



A nap kincsvadászattal folytatódott, ezáltal megismertük a falut még jobban. Tanítani kéne a módszert is, hisz helyi gyerekek készítették el a kincsvadászatos füzetet Biáékkal, tele térképpel és jófajta lesírásokkal. Csapatokba rendeződve ment a keresgélés, láttunk közben stílusos házakat, megismertük a templom árnyékát, a jó leírások által még a horgásztóig is eljutottunk. 8 db kis gyógynövény csomagot kellett összegyűjteni mindenkinek és a lányoknál felmondani melyik csomagban milyen növény található.






Vajon hol rejtőzhet az első láda? 


 Mások is nagyon keresték a ládát.














A horgász gyerekek a táborból jól meglepődtek rajtunk.
 






 
Cserkút falu büszkélkedhet egy Árpád kori templommal is, melyben egy –két freskó megmaradt. Ezt szintén megtekintettük a kincskeresés után.








 Meghallgattuk a templom történetét is.


 
Visszatérve újra a Portára ismét nekiestünk a prószának. A nap végén pedig mindenki választhatott egy lekvárt, vagy szárított gyógynövényt, vagy teakeveréket, vagy fűszer sót Bia polcáról.






Az eső csak a vége felé eredt neki egy kicsit. Akkor már mindenki indulóban volt hazafelé. Mosolyogós, élményekkel teli arcokat láttam, egytől –egyig, egész nap. Élményzuhatag volt? Az. Igazi falusi élmények helyi finomságokkal.  


Köszönjük Mecsek Ökocsali.




A képek sajátok, engedély nélkül ne vidd el!






Nincsenek megjegyzések: