****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2012. május 29., kedd

Mennyei Manna : Interjú és játék






Magyarország egyetlen szappantündéréről Varga-Darabos Andreáról vajmi keveset lehet tudni. Természetesen, hisz egy tündér igyekszik sok jót tenni, feltűnés nélkül. A Mannaszappanról viszont szerintem annál többet tudunk, sőt egyre többet. Natúr kozmetikumok ízléses csomagolásban, vegyszermentesen, rengeteg elégedett vásárlóval.


A cég második születésnapja alkalmából itt a Hungarian Provence blogon Andreával beszélgettem.
                                                  

                               
K: Hogyan indult a Manna és miért fogalmazódott meg benned, hogy létrehozol egy ilyen vállalkozást?

A: Még 2004-ben a, nagyobbik fiam születése után nem sokkal allergiás lett az öblítőre, és ekkor rohamléptekben kicseréltem az otthonunkban található összes színes, illatos mosó-, tisztító- és tisztálkodószert. Viszonylag gyorsan ment a dolog, mert ahogy egyre jobban beleástam magam a témába,  egyre inkább szükségét éreztem, hogy megszabaduljak ezektől a szervezetünket (is) terhelő anyagoktól. A támadásos helycsere természetesen a fürdőszobánkat sem kímélte, de nem sikerült olyan tisztálkodószert találnom, ami minden szempontból olyan lett volna, amit én szeretek, értem ezalatt elsősorban az alapanyagok minőségét. Így kezdtem először magunknak készíteni a szappant, majd megálmodtam és létrehoztam a Mannaszappant, hogy másokon is tudjak segíteni.

K: Mekkora a csapatod, akikkel dolgozol? 

A: Jelenleg 18 kollégával dolgozom, mert mostanában két tündérünk is elment szülni.

K:Hol készülnek a szappanok és a többi kozmetikumok? 

A: A szappanok, és az összes kozmetikum Tökölön készül, ott van a manufaktúránk. Ide érkeznek a ritka alapanyagok külföldről, és innen küldjük el a Mannaszappan-vásárlóknak a csomagjaikat. Tökölön zajlik a termékfejlesztés, a szappanfőzés, a csomagolás. Illatozik az egész helység, ahogy végigsétálsz, érzed mindegyik aromát, fahéj, levendula, citrom….igazi illatözön!




K: Én legutóbb mi mást, mint levendulás szappant rendeltem Tőletek. Neked melyik a kedvenc terméked Andrea és miért? 

A: Igazán kedvenc Mannám nincs, inkább azt mondom, hogy mindegyiket másért szeretem. Pl. a kakaóvaj illata újra és újra elbűvöl, hihetetlen csokiillatot áraszt magából, a shea vaj viszont az utánozhatatlan sokoldalúságával csábít, igazi univerzális csodaszer. A szappanok közül is nehéz lenne választanom: az extra szűz olívaolajosakhoz ragaszkodom, ez soha nem hiányozhat a fürdőszobából, amúgy pedig váltogatják egymást. Mindegyiket szeretem, hiszen mindegyik az én „gyerekem”. Az illóolajok közül viszont van egy, ami pótolhatatlan lenne számomra, kitalálod, melyik? A levendula – ez nálam is szerelem.




K: Nagy figyelmet szenteltek a marketingnek, a natúr design-nak, klassz a weboldalatok. Remekül működik a webshopotok. Miért fontos, hogy vegyszermentes termékeket használjunk? 

A: Vallom és hiszem, hogy azok vagyunk, amit megeszünk. Ez a bőrünkre is igaz: azok (is) vagyunk, amit a bőrünkre kenünk. A bőrünk a legnagyobb szervünk, szervezetünk első védelmi vonala. Legfontosabb funkciója a szervezet külső behatásoktól való védelme. Ha nem vagyunk elég tudatosak és körültekintőek, akkor bizony a nagy multicégek reklámai és csillogó flakonjai megtéveszthetnek, és sok olyan mérgező anyagot juttatunk a szervezetünkbe a bőrön keresztül, aminek hosszú távon nagyon rossz következményei is lehetnek. Persze nem kell rögtön a legrosszabb példákra gondolni, elég nagy baj, ha valaki ekcémában szenved, vagy száraz és érzékeny a bőre – ezek mind-mind a kemikáliáknak „köszönhetőek”. Kisgyermekes anyaként fontosnak tartom, hogy a legjobbat adjam a családomnak, és örülök, hogy még időben áttértünk az egészséges életmódra, a szónak minden értelmében.



K: A legnagyobb visszaigazolás Nektek a vásárlók visszajelzései. Szerencsére, ahogy olvastam, ebből jó sok van. Mi az eddigi legnagyobb elismerése a cégnek? 

A: Számomra a legnagyobb elismerés, amikor Anyukák keresnek meg azzal kapcsolatban, hogy a gyermekeik különféle bőrbetegsége gyógyult meg a Mannaszappanok segítségével. Azért különösen nagy öröm ezt hallani, mert anyaként pontosan tudom, milyen tehetetlen érzés tud lenni, ha beteg a gyermekünk. 

K: Melyik az a termék, amelyik nagy sláger az utóbbi időben? 

A: A meleg idő beköszöntével a Coco Jeges Csokoládé szappan fogy rohamosan. Nem csoda, borsmenta illóolajának köszönhetően a vele való hűsítő tusolás felér egy újjászületéssel!

K: Hamarosan végérvényesen beköszönt a nyár. Óvnunk kell bőrünket a napsugárzástól. Erre milyen Manna terméket tudnál ajánlani? 

A: Erről a nagyon fontos témáról már a blogon is írtam, és nem lehet elégszer hangsúlyozni. Napfényre szükségünk van a D vitamin miatt, de nem mindegy, hogyan élvezzük a strandolást. Mi összeállítottunk egy teljesen vegyszermentes, organikus és megbízható csomagot, melyből mindenki elkészítheti házilag a tökéletes napozókrémet. Kell hozzá shea vaj, kakaóvaj, kókuszolaj, méhviasz, és ha valaki még pluszban illatosítaná, akkor – módjával – tehet bele illóolajat is. A részletes recept megtalálható itt:  http://mannaszappan.hu/hazi-napozokrem-keszitsd-magadnak , és a csomagból még van készleten, tehát még elérhető a Mannaszappan webáruházban. Lehet hogy elsőre macerásnak tűnik az otthoni krémkészítés ötlete, de nem kell félni, eddig minden vásárlónknak sikerült. :)

K: Andrea, kérlek mesélj kicsit a magánéletedről. Mi újság család és gyerek terén?

A: Elsősorban anya és feleség vagyok, hiszen a két fiam és a férjem a legfontosabbak az életemben. A nagyobbik fiam 7,5, a kisebbik 4,5 éves, sokat tanulunk egymástól oda-vissza. Eredeti szakmámat tekintve közgazdász vagyok, de a természetgyógyászat, a szelíd gyógymódok mindig is hangsúlyosan szerepelt az életemben, és egyre inkább efelé „terelődöm”: már második éve egy természetgyógyász egyetemen bővítem a tudásom.

K: Hogyan telik egy napod? 

A: Reggel a két fiam iskolába, óvodába viszem, utána intézem a Mannával kapcsolatos dolgaimat: ellenőrzöm a szappan-, fürdőgolyókészítést, a kész termékeket, alapanyagokat válogatok, új termékeken töröm a fejem. Hamar elmegy a nap, délután megyek a gyerekekért és utána együtt vagyunk. Ők adják meg a napok keretét, hozzájuk igazítom a tennivalóimat, programjaimat. Este, amikor elaludtak, még befejezem a napi teendőket és megtervezem, előkészítem a másnapiakat. 

K: Mivel készültök a közönségnek a második születésnapotok alkalmából? 

Mivel visszatérő vásárlóinknak köszönhetjük, hogy mára piacvezető márka lett a Mannaszappan, játékokkal és értékes nyereményekkel kedveskedünk ez alkalomból. A részletekről hamarosan Facebook-oldalunkon tájékozódhatnak az érdeklődők.

K: Mit üzennél az olvasóknak? 



K: Nem érkeztél üres kézzel az olvasóim legnagyobb örömére. Kérlek mutasd be a Manna által felajánlott levendulás csomagot. 

A: Így van, a Hungarian Provence olvasóit stílusosan egy levendulás csomaggal szeretnénk meglepni. Ennek tartalma egy Provanszi Levendulamező szappan, ami egy kényeztető, lazító szappan esti fürdéshez. Aki ezt használja, annak előbb-utóbb nem lesz szüksége testápolóra, mert a szappanban lévő 100%-os olívaolaj hidratálja még az extrém száraz bőrt is. A szerencsés nyertes kipróbálhatja az Extra szűz olívaolajos szappant levendula illattal, amely annyira finom, hogy még kisbabáknak is ezt ajánljuk. Ez a szappan különösen gazdag antioxidánsokban, ezért kiváló öregedésgátló. A csomagba rejtettünk egy ápoló kecsketejes, szőlőmagolajos fürdőgolyót is, melyet muskotályzsályával és levendulával bolondítottunk meg. Nemcsak andalító illata, hanem gyulladáscsökkentő hatása miatt is nagyon szeretjük. A nyertes kap továbbá egy 100%-os tisztaságú levendulaolajat is csinos 10 grammos üvegcsében – ez az olaj egyébként igazi kincs minden háztartásban, számos áldásos hatásáról szintén olvashattok a honlapunkon, itt: http://mannaszappan.hu/levendula-illoolaj Nem maradhat ki a csomagból a ghánai shea vaj levendulával és teafa olajjal - ez egy igazi univerzális csodaszer, nemcsak ápol és hidratál, gyógyít is, ráadásul isteni illata van.




JÁTÉK

Legyen Tiéd a Mannaszappan által felajánlott 1 db levendulás ajándékcsomag.

Kérdésünk: Hányadik születésnapját ünnepli a cég? 

A válaszodat neveddel együtt a provence@citromail.hu címre küldd el június 3.-ig. 

A tárgyhoz írd oda: szappan.


*****
A megfejetés: A Mannaszappan második szülinapját ünnepelte.

Köszönjük a sok emailt.

Gratulálunk Mórocz Zsófinak.


*****
 


Játékszabályzat
A Hungarian Provence blog és a Mannaszappan  közös játéka. 

Mindenki részt vehet, aki magyarországi címmel rendelkezik és elmúlt 18 éves (természetes személy), kivéve a szervezők, illetve közeli hozzátartozóik.

A játék időtartama:2012.05.29-06.03.ig. 

 A sorsolás random.org szerveren történik, fotóval igazolva, azok között, akik a feltett kérdésre helyes választ adnak. Egy ember csak egyszer játszhat. A nyeremény a képen látható, két db ajándékcsomag.

A nyertest emailen értesítjük. Nyereményét a Mannaszappan  küldi el postán. 

A játékot nem a Facebook szervezi.




Nincsenek megjegyzések: