****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2011. november 10., csütörtök

Tökéletes és hatalmas Loire-völgyi kastély (a XVI. századból)
Az angol úriember, aki ezen francia kastély tulajdonosa meglepő, de teljesen berendezve vásárolta meg az épületet. Bevallása szerint jobb volt így. Én ezen abszolút nem vagyok meglepődve. Ez a Loire- völgyi  Château de Fontenay kívül - belül gyönyörű. A XVI. században épült.

A 45 hektáros területet is újjáépítették.

Nekem az első kérdésem az lenne a tulajdonos lordhoz, hogy ugye van titkos ajtó a kastélyban. :-)
Gótikus ablakok,  szürle palatető, világos homlokzat, rendezett park. Vajon hány szoba lehet a kastélyban? 


Ez a magánút visz az épülethez. Hangulatos.Jól mutat az előszobában az agancsos lámpa, a sötét, nehéz bútorok és a falon lévő sok-sok régi növényes falikép. A kalap sem elhanyagolható.
Ha a fotelben ülnék most, akkor rögtön a falat bámulnám. Tetszik.Egyértelmű, hogy ebben a helyiségben a faberakásos kandalló és a mögötte lévő fal, a sötét színével ... szóval ő az úr. A világos színű nagy ülőgarnitúra csak alattvaló.  Egyedi tűzhely a konyhában.Felújított XVI.századi mozaikpadló.
Nem csak a medence megkapó a képen. Hanem a kúpos tető is.


Hosszú-hosszú veranda tartozik a kastélyhoz. Karakteres tapéta az egyik hálószobában.Melyik fürdő tetszik?Itt két dologra kellett figyelni: a falnak adni egy alapszínt, és az ágyat meg a függönyt feldobni egy szép és stílusos drapériával.1 megjegyzés:

éva white vintage írta...

Az én kérdésem az lenne a lordhóz hogy miből tudja fentartani és kifüteni:)Hány ember lakik benne és mekkora a személyzet,ki takarit stb:) eszméletlen de azért nem laknék kastélyba mert nagyok a szobák és magassak,persze ha a csalát többi tagja is itt lakna azmár akkor talán én is beköltöznék:) a bevezető út káprázatos és irigylésre méltó.