****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2011. november 8., kedd

A nagy szívekkel teli legkisebb település II. rész + egy meglepi (játék)





Disznólkodtunk, avagy a nagy megyeri disznóvágás




A másnapi felkelés, kora reggel miszerint 7kor találka van a malacnál, kicsit bajos volt (nem feküdtünk le későn, ááá, dehogy), de hamar behoztuk a lemaradást. Hogyan? Rám és a páromra hárult a feladat, hogy felébresszük a többieket. :-)



Amikor a csapat egy része készen állt, elsétáltunk a malachoz. Nekem ez volt életem első disznóvágása. Kihozták az ólból a malacot és .... ami ezután következett azt nem írom le, aki volt már ilyen eseményen az tudja.





Hideg volt aznap, így a reggeli pálinka jól fogyott. Közben a böllér és segítői nekiláttak a disznó szétszedésének.





Bereznay Tamás és csapata kivette a részét egész nap, a fiúk jól helytálltak és sokat dolgoztak. Itt éppen a reggeli készült, ami hagymás vér volt. Mi a tojásos változatból kóstoltunk.





Késő délelőtt meglátogattak minket a regionális Turizmus Zrt. munkatársai. Még akkor is hideg volt, így néha -néha bementünk a Pajtába melegedni. Közben a forralt bor is fogyott.



Elkészült az indiai fűszeres kolbász. Furcsán hangzik? Pedig isteni finom volt és nagy siker. A Pesti Disznó csapata a fűszert saját maga hozta, szerintem ők előre tudták, hogy a kolbász jól fog sikerülni. :-)



Hangulatkép a Pajtából.



Az ebéd orjaleves, hurka és kolbász volt, természetesen. A meleg leves rendkívül jól esett.





Délután a pihenésé volt a főszerep. Továbbra is sokat beszélgettünk a csapattal. Ákos pedig kora este előállt az egyik ínyencségével. Fehérboros, fokhagymás aszalt paradicsom. Mellé a még maradék megyeri kenyér. Hmmm. Ajánlom mindenkinek. Az este további része egy kis bulival zárult: ettünk, ittunk, beszélgettünk.



Elutazásunk reggelén elsőként írhattunk az Anikóék által ajándékba hozott díszes emlékkönyvbe. Ó az a szépséges merített papír. Én előbb megettem a bundáskenyeret és csak kéztörlés után írtam bele. :-)




 Gyere Megyerre. Így szól a csábító mondat a falu honlapján. Mi menni fogunk. Megígérjük, hogy visszatérünk. 




VÉGEZETÜL, de nem utolsó sorban.


Pajer Kristóf polgi felajánlotta az egyik vendégházat (az öt közül) Megyeren apartman jelleggel pihenés céljára,
2012. január 9. - március 8. között, 2 főnek 2 éjszakára hétvégén vagy  hétköznap.



A nyertes a részleteket a polgival telefonon tudja majd egyeztetni. Töltsd ki a jelentkezési lapot, hogy részt vehess a játékban. A helyes választ beküldők közül kerül ki a nyertes.


A játék 2011. november 15-ig tart. 



****
Az űrlap mivel lejárt, el lett távolítva.

Játékszabályzat



A Hungarian Provence blog játéka, felajánló: a megyeri polgármester.
Mindenki részvehet, aki magyarországi címmel rendelkezik és elmúlt 18 éves (természetes személy), kivéve a szervezők, illetve közeli hozzátartozóik.
A játék 2011. november 08-tól november 15-ig tart. A sorsolás random.org szerveren történik, fotóval igazolva, azok között, akik helyesen kitöltötték az űrlap minden részét.
A nyeremény az egyik vendégház (az öt közül) Megyeren apartman jelleggel pihenésre, 2012. január 9. - március 8. között, 2 főnek 2 éjszakára hétvégén vagy hétköznap.


A neveket és emailcímeket nem használjuk fel semmilyen más alkalomra és promócióra, csakis a mostani játékhoz szükséges.

A résztvevők a részvétellel automatikusan elfogadják a szabályokat.

 *****


A nyertesünk Papp Annamária.

Gratulálunk neki. Küldjük az emailt.


Köszönjük, hogy velünk játszottatok.








Nincsenek megjegyzések: