Olyan jó néha csak úgy
bebújni a puha paplan alá - főleg ilyen zord időben - és valami könnyed filmet
megnézni. Természetesen nem maradhat el a rágcsálnivaló sem.
Mit szólnátok egy kis
dióchipshez egy tálka narancsos csokiszósszal?
Hozzávalók 20 db
chipshez:
5 dkg darált dió
5 dkg olvasztott vaj
5 dkg cukor
2 dkg liszt
1 db narancs héja és
leve
-
Megolvasztjuk a vajat, majd elkeverjük a
cukorral, liszttel és a darált dióval.
-
Hozzáreszeljük a narancs héját és
belefacsarjuk a narancs levét.
-
Majd simára keverjük a tésztát és irány
a hűtő. 20 perc nyugalomra ítéljük :-) A tészta állagának folyósnak kell lenni,
de mégis sűrűnek kell maradni.
-
Egy evőkanál hátuljának segítségével kis
korongokat maszatolunk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.Vékonynak kell lenni
ezeknek a kis maszatolt finomságoknak.
-
180°C-on 5-8 perc alatt arany színűre sütjük a
korongokat.
-
Amikor kivesszük a sütőből a chipsünket,
hagyjuk egy kicsit megszilárdulni, de még nem teljesen! Feltekerjük gyorsan a
papírt a tallérokkal együtt és hagyjuk teljesen kihűlni.
-
Végül óvatosan lefejtjük a papírról a
vékony kis chipseket. Nagyon fontos, hogy jó minőségű sütőpapírt vegyetek, mert
különben el lehet molyolni a papírdarabok leszedésével.
TIPP: Egy kis narancsos
csokiszósz tökéletesen passzol hozzá!
Hozzávalók a öntethez:
2 dl tejszín
10 dkg étcsokoládé
2 narancs reszelt héja
Gőz fölött
megolvasztjuk a csokoládét 2 dl tejszínnel és a 2 narancs reszelt héjával. Majd
amikor már szép sima, akkor tálkákba öntjük és a dióchips mellé kínáljuk.
Jó ropogtatást kívánok
:-)
Ági
Boldog Kukta
http://boldogkukta.blogspot.hu/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése