****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2013. december 10., kedd

Téli nasi: ropogós dióchips







Olyan jó néha csak úgy bebújni a puha paplan alá - főleg ilyen zord időben - és valami könnyed filmet megnézni. Természetesen nem maradhat el a rágcsálnivaló sem. 

Mit szólnátok egy kis dióchipshez egy tálka narancsos csokiszósszal?

Hozzávalók 20 db chipshez:
5 dkg darált dió
5 dkg olvasztott vaj
5 dkg cukor
2 dkg liszt
1 db narancs héja és leve


-          Megolvasztjuk a vajat, majd elkeverjük a cukorral, liszttel és a darált dióval.

-          Hozzáreszeljük a narancs héját és belefacsarjuk a narancs levét.

-          Majd simára keverjük a tésztát és irány a hűtő. 20 perc nyugalomra ítéljük :-) A tészta állagának folyósnak kell lenni, de mégis sűrűnek kell maradni. 

-           Egy evőkanál hátuljának segítségével kis korongokat maszatolunk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.Vékonynak kell lenni ezeknek a kis maszatolt finomságoknak.



-           180°C-on 5-8 perc alatt arany színűre sütjük a korongokat.

-          Amikor kivesszük a sütőből a chipsünket, hagyjuk egy kicsit megszilárdulni, de még nem teljesen! Feltekerjük gyorsan a papírt a tallérokkal együtt és hagyjuk teljesen kihűlni.

-          Végül óvatosan lefejtjük a papírról a vékony kis chipseket. Nagyon fontos, hogy jó minőségű sütőpapírt vegyetek, mert különben el lehet molyolni a papírdarabok leszedésével. 


TIPP: Egy kis narancsos csokiszósz tökéletesen passzol hozzá! 


Hozzávalók a öntethez:
    2 dl tejszín
    10 dkg étcsokoládé
    2 narancs reszelt héja

Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét 2 dl tejszínnel és a 2 narancs reszelt héjával. Majd amikor már szép sima, akkor tálkákba öntjük és a dióchips mellé kínáljuk.

Jó ropogtatást kívánok :-)

Ági
Boldog Kukta



http://boldogkukta.blogspot.hu/






Nincsenek megjegyzések: