****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2011. április 20., szerda

Indiana Jones is találkozna vele: Adéle a kalandornő / Indiana Jones wolud meet with Adéle, the adventuressLuc Besson  francia rendező legújabb alkotása az Adéle és a múmiák rejtélye c. film, teljesen lenyűgözött.Volt szerencsém a hétvégén megnézni a férjemmel dvd-n.
(Nagy sóhaj).


Néha szeretnék én is kalandornő lenni.Kezdjük a plakáttal. Festményre illő, nemde? Imádom a sötét színt, ahol csak Adéle arca és fehér inge világít. (Több palkát is készült a filmhez.)A film humoros, fantasztikus, -és kaland is egyszerre. A karakterek nagyszerűek. A történet 1912-ben Párizsban játszódik. Narrátor segít kalauzolni minket a film alatt. Stílusvilága: viktoriánus és steampunk.


"- Elárulná nekem, hogy egy ilyen híres újságíró, mint kegyed, miért lopkod múmiákat?

- Nem lopom el, kölcsönveszem."  - filmidézet


A jelmezek és a stílus is nagyszerű. A képen is látható, a nagy tollas kalap, alatta feltűzött hullámos haj.Adéle Patmozisz múmiához beszél (aki II. Ramszesz kedvenc orvosa volt).


Videó, előzetes.


Képek: Google.hu


4 megjegyzés:

Emma írta...

Imádom az ilyen filmeket! Hogy kerülte ez el eddig a figyelmemet? Köszönöm hogy megosztottad, meg kell hogy nézzem! :)

Krisztina írta...

Én is imádom az ilyen típusúakat. Szerintem húsvétra még beszerezhető.-)

tündérbéka írta...

A premiert láttam a moziban, eredeti nyelven. Imádom. És nem csak azért, mert ez volt az első francia film, amit úgy ültem végig, hogy értettem. Később megvettem könyvben is és a képregényt is. A képregény nem tetszik. Teljesen más világ, a karakterek se fedik teljesen egymást. A film nagyszerűre sikerült!!!!

éva with vintage írta...

Én is szeretem az ilyen témájú filmeket,szivessen megnézném