****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2011. február 7., hétfő

Táncolnád a countryt? - interjú / Would you like dancing country? - interview


Western csizma, western kalap, bőrszíj, övcsat, amerikai nyakkendő, bőrnadrág, bőrmellény, country zene és tánc. Ki itt belép, egy másik világban találja magát. Ismerd meg ezt, Te is.

A friss interjúm Görög Csabával készült, aki az Országos Linedance és Country Fesztivál egyik főszervezője.Kisfiúként lefogadom, hogy cowboy szerettél volna lenni? Rosszul gondolom?

Természetesen, mint minden kisfiúnak, az én fejembe is megfordult ez a gondolat, imádtunk cowboyos-indiánost játszani, imádtuk a cowboyos filmeket.


Mi volt előbb az életedben a country zene vagy a tánc?

Country zene volt előbb az életemben aztán következett a tánc.

Sortánc country zenére. Ez a linedance. Mesélnél nekünk még többet erről?

Ez egy Amerikából eredő őrület, mint oly sok minden, ami azért magával tudja ragadni az embert. 1992-ben Billy Ray Cyrus megírta az Achy Breaky Heart című számot melyre koreografáltak egy táncot, és az annyira ügyes reklámfogásnak sikerült, hogy azóta több millió embert fertőzött meg.


Hogyan kerültél kapcsolatba a linedance-el és mikor?

Country zenei fórumokon böngészve hozott össze a sors engem és néhány embert kb.öt éve egy úriemberrel, aki Belgiumból haza térve elhatározta, hogy meghonosítja országunkban is a linedancet. Vele karöltve alakítottuk meg az első magyar linedance klubbot.


Hazánkban a lindedance gyerekcipőben jár még, vagy csak mi nem tudunk róla többet?

Még gyerekcipőben jár, főleg ha Nyugat - Európa felé tekintünk, de azért nekünk sincs szégyenkezni valónk, hisz öt évvel ezelőtt egy klubhoz képest, most 28-30 klub van az országban (amiről tudomásom van).


Olvastam, hogy ez is fertőző. Ki egyszer lemegy a klubba hozzátok, ott ragad. Nem ereszti a zene és a tánc?

Természetesen szinte mindenkit magával ragad ez a légkör és miliő. Kívülről könnyűnek is tűnik egy-két koreográfia, csak mikor beáll az emberfia, hogy elsajátítson egy-két táncot akkor jön rá, hogy azért össze-össze bogozódik a lába. Természetesen ez nem mondható el mindenkiről, van aki nagyon hamar tanul. Klubszinten mindenhol van kezdő oktatás, oda mindenkit szeretettel várunk!Téged felizgat egy pár új cowboy csizma?

Hogy a fenébe ne izgatna fel, hisz gyönyörűek kaphatók. Az izgalom az addig tart, míg kézbe nem veszem és meglátom rajta az árcédulát:)


Whiskey vagy pálinka?
Inkább whiskey, de a jó pálinkát sem utasítom vissza:)


Egy country stílusú ruhában, kalapban és weskóban jól lehet csajozni?

Kérdés, hogy kin található az a western szerkó szerintem, ha Quasimodo magára öltené nem biztos, hogy tapadnának rá a csajok...


Apropó, ha már a hölgyeknél tartunk, női tagok is vannak?

Szinte csak női tagok vannak, a klubok 80% hölgy.Mi ellen lázadtok? Vagy akkor honnan a név Six Rebels? (Csabáék linedance klubjának a neve)

Mi voltunk az elsők, akik lázadtunk és eljöttünk az első klubból megalapítva a Six Rebels csapatot. Igazság az, hogy kicsit többre vágytunk, mint amit az első klub keretein belül meg tudtunk volna tanulni, ezért határoztunk úgy, hogy eljövünk és a magunk urai leszünk.

Jól párosítok, ha azt gondolom, hogy a country lakber is közel áll hozzád? Mi tetszik benne?

Imádom a nagy teret , a fa melegségét, a marhabőr kanapékat, a foteleket, a kandallót....

A Ti lakásotokban megtalálható a country stílusú?

Sajnos nem. De van az a szép képkeret, amit egyik előző játékon nyertem Nálad, van egy nagy indiánfej fafaragásom a falon, van egy plakett, amelyen övcsatok vannak, van néhány déli zászlóm...igaz az még csak fiókban:))

Civilben mivel foglalkozol?

Valutapénztáros vagyok.


A párod is táncolja a countryt?

Igen, táncolja.


A pároddal is a tánc kapcsán ismerkedtél meg?

Természetesen, igen.-)


Mi volt a legnagyobb sikeretek?

Tavalyi évben elmentünk az osztrák linedance fesztiválra ahol fergeteges sikerünk volt.

Mikor láthatunk Titeket legközelebb fellépni?
Legközelebb február 26-án láthat minket a nagyérdemű az Országos Linedance és Country fesztiválon, Budapesten.


Sok felkérésetek van?
Ausztriában, Németországban jártunk már, ismernek minket, de a világháló kapcsán ( Facebook, Youtube) is nagyon sok külföldi ismeretségre tettünk szert.

A nyereményről mesélnél egy kicsit?

Két darab belépőről lenne szó, melyet azok között sorsolunk ki, akik lájkolják az Országos Linedance és Country Fesztivál és a Hungarian Provence oldalát, illetve megosszák a játékot másokkal is.


Milyen jövőbeli terveitek vannak?

Egy nagyszabású háromnapos country jamboree június első hétvégéjén. Felsőcsatáron az osztrák határ közelébe, nagyon sok country zenekarral és linedance csapattal.

Te mit kérdeznél tőlem?

Azt kérdezném, hogy mikor látogatsz el egy rendezvényünkre? Vagy tartasz Tőle, hogy elkap Téged is a gépszíj?:))))( A képeket Csabától kaptam felhasználásra.)*****


Játék


1. Légy a Országos Linedance és Country Fesztivál  ismerőse a Facebookon.
2. Légy a Hungarian Provence ismerőse a Facebookon.
3. Oszd meg a játékról a hírt.
4. Like-old a hírt.A játék február 13-án zárul este 20:00-kor.

A jegyeket postán küldi Csaba, ill megbeszélés kérdése (Bp-en belül átvehető).

1 megjegyzés:

SDAnita írta...

Ez nagyon tuti !
Felsocsatar nincs is olyan messze tolunk :-)))
Hmm beirom a naptarba !