****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2010. november 16., kedd

Igényes hangulat egy elhagyatott szállóban - esküvői fotózás / Demanding atmosphere in a secluded hotel - wedding photoshoot


Vajon mit érez az ember, amikor belép egy elhagyatott, régi szálló épületébe?


Tamás:  "Hmm, furcsa játéka ez az érzelmeknek. Ez az épület nemes! A lepusztultsága ellenére is ünnepélyes és megragadó a miliője. A koncepciónk része is ezt kihasználni. Az „idegen testet” a plusz dekorációt is úgy kellett megoldanunk, hogy a helyet méltón öltöztessük, hiszen ebben a helységben bálokat rendeztek anno és építészetileg is megragadó tér élmény ami kínálkozik. Az embert ilyen környezetben még inkább elönti a megfelelni vágyás, valamint a kísérletező kedv!

Főleg amiatt is, hogy az épület elméletileg 2008 óta felújítás alatt áll és napjainkban régi pompájában kéne ragyogjon, csak szerencsénkre a tőke áramlás és a befektetési „kedv” akadozik -a nagyvilágon kívül-, helyben is."


Az épület közel 34 éve búcsúzott vendégeitől, bezárt és falai között azóta is az enyészeté az élet. A Questor csoporthoz tartozó Régi Hungária Kft. Ügyvezető igazgatójának Molnár Sándornak köszönet a lehetőségért!


A dekoráció javarészt Anka Ildikó dekoratőr kelléktárából az ő közreműködésével, valamint a pár Réka és Szabolcs, és a fő fotográfus Buknicz Timi szervezésében épült a hangulat elemévé.


Tamás kedvenc képei a sok közül:  a tollas képek, és a cipőpár - pálinkásüveg hangulata.



Egy picit bővebben a munkáról, Tamás:

"Talán érzékelhetőbb, ha inkább arányaiban fejezem ki. Az előkészületek, szervezés, szállítmányozás 20 %, a fotózás maga 30%, az utómunka pedig a másik fele, ami munkaórában sem kevés.
Az esküvő teljes napján kb. 1500-1800 kép készül, gondos válogatás után kb. 900-1000 db marad, ezek kerülnek kidolgozásra. A képeken szín korrekció, illetve fénybeállítás történik.

Jellemzően ezeket a változtatásokat szokás retusálásnak hinni, és sokan így is hívják ezeket az alap korrekciókat, de a mi értelmezésünkben az alap színbeállításon kívül bőrhibák és egyéb esztétikai hibák korrekcióját, zavaró képi elemek eltüntetését jelenti. A retusálás során mindig törekszünk arra, hogy az utómunka “láthatatlan” legyen, hogy a képből a természetesség áradjon és ne az utómunka „íze”. A retusálandó képeket mindig a megrendelő választja ki."




Timi és Tamás. Két fotós, egy téma ... esküvői fotózás egy elhagyatott szálloda épületében.

Helyszín: Szeged, Kass Szálló (vagy régi nevén Hungária Szálló.)


Így látta Timi















Timi Tamásról:

"Mindig is gondolkodtam azon, hogy még egy embert bevonjak a fotózásba, de sose találtam olyant, aki kezdő létére is hasonló ízlessel, látasmóddal van megáldva, mint én.
Egy barátnőmnél voltam áprilisban, a beszélgetésünk alatt böngészgettünk a neten, mutogattunk egymásnak dekorokról képeket (esküvői dekorációval foglalkozik a hölgy), amikoris szóba hozta, hogy az egyik pár, akinek dekorálni fogja az esküvőjét nagyon szimpatikus neki, és nézzem meg, milyen szép képeket készít a vőlegény. Azon nyomban meg is mutatta a fotókat; tetszett a színviláguk, tetszett a komponálás... ekkor hozakodott elő a baratnőm azzal, hogy nem-e venném a "szárnyaim alá" a fiút.

 
Rábólintottam, és a hétvégi esküvőre már jött is Tomi. Benne se csalódtam, és Szilvi barátnőmben sem, valóban személyében egy nagyszerű embert ismertem meg a feleségevel, Barbival egyetemben. Nem mellesleg fotózasban is egy csiszolatlan gyémánt :) Bár még csak kb. 1,5 éve fotózik, de nagyon jól csinálja, és ezzel a kitartással, alázattal még nagyon sokra fogja vinni."


 

Így látta Tamás (kulisszaképekkel)











Kulissza pillanatok:




Miből lesz a toll eső?




A házipálinka esete a szép cipőcskével. Hogyan is? ... Minél több pálinkát iszol, mint menyasszony, annál inkább nem fog fájni a lábad a cipőben a nap végére.-)


Tamás Timiről:

"Az esküvőnk öltöztetését Kószó Szilvia (Millart) rendezvényszervezőre bíztuk és mivel a kapcsolatunk barátiasra sikeredett a feleségem Barbara (örök kritikusom és legfőbb támaszom) felhozta témának, nem-e tudna valamit kezdeni fotós ambícióimmal. Az Ő közbenjárására kerültem Buknicz Timi mentorsága alá.

 Roppant szerencsésnek is érzem magam, hogy ez így alakult, mert olyan mellett tanulok akinek szeretem a munkáját, és ez nálam a legalapvetőbb szempont. Rengeteg hasznos és nélkülözhetetlen ingert kapok tőle (kritikát, visszajelzést, segítséget, változatosságot, minőségre nevelést) és végtelennek tűnő türelmet! -) Nemcsodálom, hogy kicsiny családom egyik legjobb barátja lett!"




Kérdésed van Timihez vagy Tamáshoz. Itt biztosan eléred őket:



( A fotók Timi és Tamás engedélyével jelentek meg. Másolásuk szigorúan tilos.)




1 megjegyzés:

Monika írta...

Csodásak a fotók!!!!!
Engem mélységesen elszomorít,hogy hagyják ezt a csodás épületet pusztulni hagyni.Most még szép így is,de előbb-utóbb visszafordulhatatlan a pusztulás és az nagyon nagy kár lenne.
Isten éltesse az ifjú párt!!!!!