****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2010. július 20., kedd

Bemutatkozik: Magyar Vidék - életérzés magazin / Introduce: Hungarian Countryside- life feeling magazine




Szeretném Nektek bemutatni a Magyar-Vidék.hu-életérzés magazint. A következőkben egy interjút olvashattok Róluk. Mostantól Ők és én barátságban vagyunk egymással, bannert is cserétünk és ki tudja, mit hozat még ez a közös együttműködés. Bennük és a magazinban egy küzdő, erős, egyedi karaktert ismertem meg. Amit Ők csinálnak az teljesen egyedi és családias. Éljen a vidék!





Hogyan jött az ötlet ehhez az online újsághoz?

Sokat jártunk különféle vidéki rendezvényen, fesztiválon, és hiába kerestünk ezekről a neten valami jópofa videós beszámolót, sehol semmit nem találtunk. Ráadásul úgy vettük észre, hogy nagyon kevés jó vidéki rendezvényről tudnak a fiatalok –persze a nagyobb fesztiválokat leszámítva-, pedig sok érdekes emberrel és eseménnyel lehet találkozni, ha az ember kiszakad a fővárosból.
Ezzel együtt viszont úgy látjuk, hogy a nyaralni indulók nem gondolkodnak feltétlenül külföldi úticélban. Divat lett felfedezni Magyarországot, de hiány van a jó programokat, pihenőhelyeket bemutató, vagy ezekre tippet adó honlapokból.


Mikor indult az újság? Pár adatot róla, hányan dolgoznak, kik készítik a cikkeket stb....

Az újság május 1-én indult, persze ezt megelőzte jó pár hónap előkészület. Egyelőre családi vállalkozásként működik, de ősszel igyekszünk majd növekedni 2-3 gyakornokot szeretnénk felvenni, hogy még gyakrabban frissülhessen az oldal. Jelenleg naponta frissül egy cikkel. Mindennek megvan a felelőse. Mivel Dorián főállásban is újságíróként dolgozik az RTL híradós riportereként, ezért ő a tartalomért felelős. Krisztina marketingvezetőként dolgozik, ezért ő gondozza a megjelenéseinket, hirdetéseket, stb. Dia pedig jól bánik a grafikai programokkal, ezért egyértelmű volt, hogy ő tervezi meg az oldal arculatát. Van két külső tagunk is. Sokat segít nekünk a programozónk, Bányai Adrián, és Mák Éva, akit a Mesterszakács című műsorból ismerhetnek. Ő az éléskamra rovatunk videós főzőiskoláját vezeti. Mindig valami finomsággal lep meg minket és az olvasókat. -)


Melyik a kedvenc magyar tájad és miért?

A kedvenc magyar tájunk mindhármunknak a Balaton, ezen belül is a Balaton-felvidék. Nekem mindig is a szabadságot, a felhőtlen életet jelentette. Balatonlelléhez köt életem legszebb nyara is. Titkos vágyunk, hogy egyszer Budapestet magunk mögött hagyva valahol az északi parton verünk tanyát.


Mik a jövőbeli terveitek?

Jövőbeli tervünk, hogy minél színesebb és minél gyakrabban frissülő tartalommal jelenjünk meg. Ez mellékállásban elég nehéz feladat, ezért mindnyájan annak örülnénk a legjobban, ha csak a Magyar-Vidék.hu-val foglalkozhatnánk.


Te hogy képzeled el a Te vidéki életet?

Először is dugó, szmog és szirénaszó nélkül. Ahogy már korábban is elkottyantottam, legszívesebben a Balaton-felvidéken élném mindennapjaim mondjuk egy gerendavázas házban, vizsla kutyussal és ne adj’ Isten esetleg egy vitorlással.


Neked mi a titulusod a lapnál? Mesélj kicsit a munkádról.

Én a főszerkesztő vagyok, ami azt jelenti, hogy én hagyok jóvá minden megjelent írást. Ezenkívül forgatok, vágok, fotózok és írok is.


Kedvenc cikked?

A kedvenc cikkem talán a Bor, mámor, Badacsony. Ez ugyanis egy igazi olyan riport, amely egy szájhagyomány útján terjedő eseményről szól és évről évre egyre többen látogatnak el rá. Nem hirdetik meg sehol, nincs agyon reklámozva, mégis több ezer fiatal lepi el a badacsonyi pincesort minden év május 1-én. Idén még külföldiekkel is találkoztunk, akik megbotránkoztak azon, hogy mi szódát teszünk a borba. -) Ezen a linken megnézheted az ott készült videót: http://magyar-videk.hu/riport/bor-mamor-badacsony


Köszönöm az interjút. Kívánok a magazinnak toábbi sok sikert és mégtöbb új olvasót.

6 megjegyzés:

Louisette írta...

Hello from Belgium
Have a nice day!
http://retrieverhond.eigenstart.nl/

Krisztina írta...

hello dear! oh Belgium, what a nice city-)

Vera Násfa írta...

Köszönöm, hogy betetted ezt az interjút! Kedvencelem őket is! :-)

Krisztina írta...

Szia Vera! üdv a blogon, én is szeretem őket és örülök, hogy mások is

SDAnita írta...

Hello Kriszta !

Megint egy nagyszeru interju ! Benezek a magazinhoz ! Koszi

Krisztina írta...

köszi Anita, érdemes is benézni