****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2009. október 19., hétfő

A középkorban jártam / I was in the Middle Age

Sokan várják már ezt az élménybeszámolót. Igyekeztem is, íme.





Óváros a legszebb házakkal.
Fafaragó, bőrdíszműves portékája.




Pékség, mézeskalács, gyöngyfüző nők.









A faluban. Itt látható a cserepet áruló hölgy is.


Regisztráció, gyülekező, térkép és az indulás.


A helyszín Bikal, Baranya megye. Reggel 9:45 perc, szombat. Épp a regisztrációra várunk. Negyed óra múlva pedig belépünk a 2010 tavaszán nyíló Reneszánsz Élménybirtokra, és visszarepülünk a középkorba.



A birtok tényleg csak jövőre nyit, ( hisz még nincs teljesen kész, de tesztelésre kiváló) mi is protekcióval tudtunk bejutni illetve időpontot kérni. Most amolyan főpróba időszak van, így a jegy is csak 1500.- de vagyunk vagy 300-an. A program 3 órás. Szóval jó nagy a tömeg, ami a kezdésre vár. Mindenki kap egy nyakbaakasztót, így tudják, a mai napon ki tartozik oda. Aztán 10 órakor elindulunk, hogy utazást tegyünk a középkorban.


Egy fiatal lány a kísérőnk. Elől pedig két apród húzza a nótát. Belépve először a középkori faluba érünk. Ahogy gyaloglunk, velünk szembe apródok, bohócok és asszonyok jönnek, sőt körül is vesznek és kínálják a pogácsákat. Ami nagyon jól esik ezen a hűvös napon. Közben a faluban már kezdődik is egy színjáték, címe: Cserép a cserepet –életkép a kosárfonó és a fazekas háza előtt.



A faluban még háziállatok is vannak, malac, szamár, juh. Ez is nagy népszerűségnek örvend.



Utána az óvárosba mentünk, ahol szintén egy életképet adtak elő a tehetséges emberek, címe: Két szomszéd vár. Az összes ház más színű és tényleg régi kori, stilizált. De erről a képek majd jobban beszélnek. A városban van, kocsma, pék, mézeskalács készítő, keramikus, szabó, gyöngyfűző, fafaragó, bőrműves, ólomkatona készítő, ékszerkészítő. Az összes házba amibe csak tudtunk bekukkantottunk. A műhelyekben vásárolni is lehet. A kocsma v. fogadóban ilyen lepény félét lehetett enni, meg kis kolbászokat. A péknél ami nagyon ízlett az a kis hagymás pogácsa, és a kakaós csiga. Ezekért pluszban nem kellett fizetni.


Volt még a végén lovas- madaras előadás is. Végül pedig lehetett még sétálni a városban v. a faluban. Jó volt itt lenni, nagy élmény volt. Legalább lesz összehasonlításunk, a nyitás után is. Szerintem nagy siker lesz a birtok, hisz Európában egyedülálló.


Ami kicsit nem volt jó: a sok ember, és, hogy külön nem mondták, mikor hova megyünk és épp mit látunk. De rájöttem, lehet, hogy ez amúgy is így lesz majd, hogy Te magad fedezd fel a birtokot.

4 megjegyzés:

Room Service ~ Decorating 101 írta...

Thanks for visiting my blog. Isn't this web thing something... You can make friends from all over the world.

Krisztina írta...

thanks,

wishes the best

sedido írta...

Kedves Krisztina,
csak annyit fűznék hozzá az élménybeszámolóhoz, és a "nemtetszés"-hez, hogy valóban, az élménybirtokon a látogatók maguk állíthatják majd össze a napi programjukat, a belépővel együtt kapott térkép és programajánló segítségével. Természetesen lesznek animátorok, akik segítenek majd a tájékozódásban és felvilágosítást adnak a helyről és a programokról.
Köszönöm, hogy megosztja másokkal is a látottakat és szeretettel várjuk a Reneszánsz Élménybirtokon 2010. április 2-tól.
Üdvözlettel: az élménybirtok lila ruhás udvarhölgye

Krisztina írta...

kedves lila ruhás hölgy, Edina,

köszönöm az infókat, nekem sok minden tetszett Bikalon, és kevés dolog ami nem, örülök neki h premier előtt is láthattam a birtokot, ez is nagy szó,

remélem máskor is ellátogat az oldalra,

még biztosan találkozunk-)

Krisztina