****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2013. december 3., kedd

Mézeskalács sütés vidéki hangulatban


Ma vendégposztot olvashattok Kingától. Fogadjátok szeretettel és nézzetek szét az alábbi két linken is:



https://www.facebook.com/RedcountryHazaTaja

És ne feledjétek a Hungarian Provence Facebook oldalán nyerhettek két alkotást, melyet Kinga készített.

Hogy mit kell tenni érte? ITT kiderül.




Eléggé alaposan lemaradtam saját magamhoz képest az első idei mézes sütésével!

Advent első napja előtt két nappal? Botrányos! Na, de sebaj, hosszú még az év!
Először is tegyük meg a megfelelő előkészületeket! 

Helyezzük be a CD lejátszóba a legkedvencebb karácsonyi lemezünket! Próbáljuk megértetni a gyerekünkkel, hogy „full” hangerőn hallgatva az áhítat nehezebben érhető el!
Gyúrjuk be a tésztát! Ha eközben a fiúk csak kétszer kaptak hajba, már nyert ügyünk van!
Ne aprózzuk el, kezdjük egyből 1 kg liszttel, mert ha dekorálni is szeretnénk belőle, akkor nem a félkilós adag a mi mennyiségünk!





Pihentessük egy éjszakát az alapanyagot!
Nos, ez mifelénk luxus! 17 és fél perc pihenéssel elégedjék meg őkelme!
Nyújtsuk, szaggassuk és süssük. Gyerekláb a munkapulton nem biztos, hogy ANTSZ kompatibilis, de a székre nem rábeszélhető az aprónép!
A felfűzni kívánt formákba szívószállal lyukat fúrunk!





Miután sikeresen felhalmoztuk a megsült mézeseket, és degeszre is ettük magunkat, kezdődjön a dolog kreatív része! Nem díszítünk tojáshabbal!!! Én legalábbis meghagyom ezt a profiknak!
Ha azt mondom, mi így szeretjük, a maga rusztikus valójában, még trendi is vagyok! :-D
Nagy kedvencem a hópehely kiszúró. Közepén lyukasztottam, és kenderzsinegre fűztem. Az így elkészült girland akasztható ablakra, tálalóra, és a karácsonyfára is.







Az idei adventi gyertyáinkat különböző stílusú gyertyatartókra állítottam. Hogy egységes legyen az összhatás, minden gyertya tövébe mézes csillagot ültettem.





Lehet a sütiből gasztro-ajándék is. Csak egy befőttesüveg, és néhány centi karácsonyi szalag szükséges hozzá.





Az idei kedvencem a dúsan díszített, fellógatott fűzfa koszorú. A fehér díszeket levegőn száradó gyurmából készítettem.





Feltétlenül csináljunk csészére ültethető sütiket is! De nehogy eszünkbe jusson drága design szaggatót vásárolni! Egy két nyisszantás egy éles késsel és már kész is a mű! Spájzoljunk belőle barátnős kávézásokhoz! Garantált a siker!





Másik kedvenc a lepucolt fűzfaágra aggatott díszekből készült ablakdekoráció!





Természetesen nem maradhat el a karácsonyfáról sem a mézes dísz. Pár méter country kockás szalag és kész a hamisítatlan vidéki hangulat!





De még mielőtt annyira belelendülnénk a dekorálásba, hogy a család morcogó tagjai elől „eldekorálnánk” az összes finomságot, mentsünk el egy kis vésztartalékot a kedvenc ünnepi fémdobozunkba! :-)





Jó étvágyat! És kellemes karácsonyi készülődést!






2 megjegyzés:

Fróni írta...

Az ádventi koszorú és a girland is szuper ötletek!!! Kösziiii

Unknown írta...

nagyon szépségesek és lopok pár ötletet ;)