Ma vendégposztot olvashattok Kingától. Fogadjátok szeretettel és nézzetek szét az alábbi két linken is:
https://www.facebook.com/RedcountryHazaTaja
És ne feledjétek a Hungarian Provence Facebook oldalán nyerhettek két alkotást, melyet Kinga készített.
Hogy mit kell tenni érte? ITT kiderül.
És ne feledjétek a Hungarian Provence Facebook oldalán nyerhettek két alkotást, melyet Kinga készített.
Hogy mit kell tenni érte? ITT kiderül.
Eléggé alaposan
lemaradtam saját magamhoz képest az első idei mézes sütésével!
Advent első napja előtt
két nappal? Botrányos! Na, de sebaj, hosszú még az év!
Először is tegyük meg a
megfelelő előkészületeket!
Helyezzük be a CD
lejátszóba a legkedvencebb karácsonyi lemezünket! Próbáljuk megértetni a
gyerekünkkel, hogy „full” hangerőn hallgatva az áhítat nehezebben érhető el!
Gyúrjuk be a tésztát!
Ha eközben a fiúk csak kétszer kaptak hajba, már nyert ügyünk van!
Ne aprózzuk el, kezdjük
egyből 1 kg liszttel, mert ha dekorálni is szeretnénk belőle, akkor nem a
félkilós adag a mi mennyiségünk!
Pihentessük egy
éjszakát az alapanyagot!
Nos, ez mifelénk luxus!
17 és fél perc pihenéssel elégedjék meg őkelme!
Nyújtsuk, szaggassuk és
süssük. Gyerekláb a munkapulton nem biztos, hogy ANTSZ kompatibilis, de a
székre nem rábeszélhető az aprónép!
A felfűzni kívánt
formákba szívószállal lyukat fúrunk!
Miután sikeresen
felhalmoztuk a megsült mézeseket, és degeszre is ettük magunkat, kezdődjön a
dolog kreatív része! Nem díszítünk tojáshabbal!!! Én legalábbis meghagyom ezt a
profiknak!
Ha azt mondom, mi így
szeretjük, a maga rusztikus valójában, még trendi is vagyok! :-D
Nagy kedvencem a
hópehely kiszúró. Közepén lyukasztottam, és kenderzsinegre fűztem. Az így
elkészült girland akasztható ablakra, tálalóra, és a karácsonyfára is.
Az idei adventi
gyertyáinkat különböző stílusú gyertyatartókra állítottam. Hogy egységes legyen
az összhatás, minden gyertya tövébe mézes csillagot ültettem.
Lehet a sütiből
gasztro-ajándék is. Csak egy befőttesüveg, és néhány centi karácsonyi szalag
szükséges hozzá.
Az idei kedvencem a
dúsan díszített, fellógatott fűzfa koszorú. A fehér díszeket levegőn száradó
gyurmából készítettem.
Feltétlenül csináljunk
csészére ültethető sütiket is! De nehogy eszünkbe jusson drága design szaggatót
vásárolni! Egy két nyisszantás egy éles késsel és már kész is a mű! Spájzoljunk
belőle barátnős kávézásokhoz! Garantált a siker!
Másik kedvenc a
lepucolt fűzfaágra aggatott díszekből készült ablakdekoráció!
Természetesen nem
maradhat el a karácsonyfáról sem a mézes dísz. Pár méter country kockás szalag
és kész a hamisítatlan vidéki hangulat!
De még mielőtt annyira
belelendülnénk a dekorálásba, hogy a család morcogó tagjai elől „eldekorálnánk”
az összes finomságot, mentsünk el egy kis vésztartalékot a kedvenc ünnepi
fémdobozunkba! :-)
Jó étvágyat! És
kellemes karácsonyi készülődést!
2 megjegyzés:
Az ádventi koszorú és a girland is szuper ötletek!!! Kösziiii
nagyon szépségesek és lopok pár ötletet ;)
Megjegyzés küldése