****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2013. november 11., hétfő

Ülj levendulák között – interjú és játék







A mai interjúban megismerhetitek Imecs Katát, aki tervezője és készítője a levendulás puffoknak. Azon kívül, hogy praktikusak, Kata tolmácsolásban még stílusosak is. Persze nem csak ez található meg a fiatal lány tarsolyában. Felhős és könyves párna, tortás puff, vagy netán egy téglás puffra ülnél, és különben is, hogy kerül a nyuszi a fürdőszobába? 



Egyedi párnák, puffok, vattatartók készítésével foglalkozol Kata. Bevallom őszintén tényleg nagyon különleges darabok kerülnek ki a kezeid közül, arról nem beszélve, hogy ezek a tárgyak remekül feldobják az otthont. Hogyan kezdődött mindez?

Mindig is érdekelt, hogy hogyan lehet egy szobát otthonossá vagy különlegessé tenni. Erre törekedtem, törekszem az életemben és most már mások életében is. Lakberendezőként és tervezőként dolgozom. A párnákat 2010-ben álmodtam meg. Már vágytam rá, hogy valami saját dolgot hozzak létre. Korábban babzsák foteleket készítettünk egy kis csapattal. A babzsákokon akartam újítani, ötletemet először párnákon teszteltem, de olyan jól sikerültek, hogy nem akartam elvetni őket. Maradtak és saját utat járnak.



Min dolgozol jelenleg? 

A tervezés terén készülök a Karácsonyra. Van pár ötlet, amiket itt az ideje formába önteni. Illetve egy nagyon különleges ház szépülésének utolsó fázisán is dolgozunk Franta Ági barátnőmmel.

Hogyan zajlik egy puff elkészítése?

Először kitalálom, mit szeretnék :-) Ha épp nincs kéznél, beszerzem a szükséges alapanyagokat. A párnákhoz igyekszem egyedi képeket használni, így a legtöbbször fotózok is hozzá. A grafikai programmal össze kell állítani vagy meg kell vágni a képeket, finomítani rajtuk és a szabásmintákhoz kell igazítani. Utána rányomtatjuk a műbőrre. Kiszabom, megvarrjuk és a végén megtöltöm őket a töltőanyaggal, ami a legtöbb esetben habosított polisztirol gyöngy.

A termékeiden megjelenő fotókat Te készíted?

Sokat igen, pedig nem vagyok fotós, külön nincs is rá indíttatásom. De az alkalmazott részét szívesen csinálom, hiszen a tervezés-alkotás részeként élem meg. De nagy örömömre párnáim arcai, sokszor profi fotós barátaim alkotásai is.



Szerinted újra divat a puff vagy ki sem ment a divatból? Nekem kiskoromban apukám készített egy ilyen ülőkét, és én nagyon szerettem. 

Szerintem nagyon praktikusak. Ahol nincs hely azért, hiszen nem foglalnak sok teret, könnyedén egymásra rakhatóak. Lábtartóként is megállják a helyüket, nem is beszélve a földön ülés élményéről. Én azt is szeretem. Azért divatos ma, mert kedves kiegészítője a lakásnak és még hasznos is.

Na jó és hogyan kerül a nyuszi a fürdőbe? Vagyis van egy másik slágerterméked  a nyuszis vattatartó, hogyan jött az ötlete? 




A nyuszi ötletét is a nyomtatásos technika és műbőr szülte. És egy utazás alatt jött az ihlet. Először próbaként csak kerámia nyuszi képe került tartóra, és csak később tettem próbát igazi nyuszikkal. Örülök, mert így az igazi. A nyuszik fotóját is én készítettem, kalandos volt.  

Meséld el kérlek az olvasóknak, hogy néz ki a kis műhelyed? 



Otthon sikerült kialakítani egy kis szobát. Szépen lassan kerültek be a készítéshez szükséges dolgok, ahogy egyre több időt töltöttem vele. Áll benne egy varrógép, egy interlock, egy nagy asztal számítógéppel és sok-sok doboz az alapanyagokkal, színes textilekkel, kellékekkel.

Egyedi megrendeléseket is készítesz. Mi volt eddig a legérdekesebb?

Amik igazán szívem csücskei, azok az egyedi nyuszis vattatartók. Itt a gazdi még jobban részvevője a folyamatnak, hiszen a képet nekik kell elkészíteniük. Egy pici tárgyba sűrűsödik sok energia, de megéri, mert mindig nagy öröm! 

Melyik lakberendezési stílus áll közel hozzád? Milyen viszonyba vagy a vidéki lakber stílussal? Mennyire jön be Neked?

Egy az egyben, egy stílusra mellé sem tenném le a voksomat. De mindben van, ami tetszik, szívesen keverem őket. A stílustisztaság helyett fontosabb, hogy aki benne él jól érezze magát, tudjon pihenni és feltöltődni az otthonában. A vidéki lakberendezésnek tetszik a kedvessége, otthonossága és, hogy természetes anyagokat használ. És mivel textil-rajongó vagyok, ezzel is van egy jó pontja nálam.



A saját otthonodba melyik terméked található meg? 

Van egy babzsákfotelem és egy díszpárnám a nappaliban. És a fürdőben egy vattapamacstartó természetesen :-)

Melyik a Te kedvenc színed? 

A fehér színt nagyon kedvelem, benne minden más szín helyet kap.



Mi vagy ki inspirál a munkád során?

Sokszor véletlenszerű találkozások miatt áll össze valami a fejemben. A színeket, merész 
 párosításokat nagyon szeretem. 

Mit csinálsz szabadidőben?

Szeretek főzni, barátnőimmel gyakran kísérletezünk.  Jógázom, szívesen kirándulok. Ahogy tehetjük, a férjemmel színházba és előadásokra járunk.

Mik a terveid a jövőre nézve?

Szeretném jól összehangolni a tervezés-készítés-eladás hármasát.  Ötletem akad bőven, a fejem előrébb jár, mint a kezem. Mindet szeretném megvalósítani. És a nyuszikat szeretném világot láttatni, mert van rá érdeklődés.


Kata weboldalát és a többi termékeket itt találod http://imecskata.com/
Kata vár Titeket a Facebookon is https://www.facebook.com/imecscata





Végezetül, de nem utolsó sorban, Tiéd lehet egy levendulás puff Katától. 


A puffról:

Külső huzata textilbőrből készül.

A puffok két rétegűek. A belső rész 100% pamutból készül, ez tartalmazza a töltőanyagot, ami habosított polisztirol gyöngy.

Könnyen tisztítható, ápolást nem igényel.

A használat során a gyöngyök kis mértékben összenyomódhatnak, de a cipzáras megoldásnak köszönhetően bármikor utántölthető!

Az első töltés ingyenes!

Mérete:
Átmérő: 41 cm Magasság: 25 cm.





Kérdésünk: Miből készül a puff külső huzata?
A válaszokat a provence@citromail.hu címre küldhetitek el, a tárgy: puff legyen.

HA szeretnél dupla esélyt, akkor a levendulás puff képét keresd a https://www.facebook.com/imecscata oldalon a Puffok albumba és likeold a fotót.

A játék 2013.11.11-18-ig tart.

A változtatás joga fenntartva. 



*****

Nyertesünk:

Vargáné Györgyi


Gratulálunk!






86. Vargáné Györgyi
87. Reining Noémi
88. Patthy Veronika




1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Most bukkantam rá a blogra,de máris imádom. Atyaég, annyira cuki az a nyuszi!!!