****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2013. május 14., kedd

Rózsakóstoló, azaz rózsás szakácskönyv




 
A tavalyi, nagy sikerű levendulás szakácskönyv után most a rózsa kerül terítékre Halmos Mónikától: a könyv csupa-csupa rózsás receptet és ínycsiklandó fotókat tartalmaz a levestől a süteményekig, italt, húsételt, desszerteket. A rózsás szakácskönyv olyan finomságokat rejteget, mint például a borleves rózsaszirmokkal, a mascarponés rózsakrém, a rózsás töltelékkel töltött csirkemell vagy a rózsaszirmokkal gyúrt metélt tészta.
A rózsa konyhai felhasználásának minden részletére kitérünk: hogyan használjuk fel frissen, hogyan tartósíthatjuk a rózsában szegény időkre. Apró trükkökkel, tanácsokkal látjuk el az olvasót, amikkel a konyhai folyamatokat egyszerűbbé, az ételeket még finomabbá és ellenállhatatlanná tudjuk tenni. A receptes könyvben nem csak desszerteket és süteményeket találunk, hanem leveseket, főételeket, italokat, sós ételeket, és ötleteket a rózsa befőzéshez is. Egy egész rózsás menüt is összeállíthatunk belőlük, a receptek segítségével a rózsa virága az élménygasztronómia meghatározó részévé válhat! Minden receptet hangulatos profi fotó illusztrál, így már kézbe venni is öröm a művet, amelyet Angelika Károlyi ajánl az olvasóknak.

Megrendelhető: info@ehetovirag.hu

A nyár kihagyhatatlan rózsás szakácskönyve! Ünnepélyes könyvbemutató június 2-án a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban, az Európai Kertművészeti Napok keretében!
**
Az első hazai levendulás receptkönyvről itt olvashattok:




1 megjegyzés:

Modeszta írta...

Krisztina, de jó, hogy megmutattad, köszönjük!
Ez a könyv biztos sokakat érdekel majd. (Tudom, a múltkor a levendulákról beszéltünk, de rózsánk igazából több van :))
A fehérvárcsurgói kertművészeti napokra, ahol ennek a könyvnek a bemutatója is lesz, minden évben megyünk, szívből ajánlom is mindenkinek :)