A tavalyi, nagy
sikerű levendulás szakácskönyv után most a rózsa kerül terítékre Halmos Mónikától: a könyv csupa-csupa
rózsás receptet és ínycsiklandó fotókat tartalmaz a levestől a süteményekig,
italt, húsételt, desszerteket. A rózsás szakácskönyv olyan finomságokat rejteget, mint például a borleves
rózsaszirmokkal, a mascarponés rózsakrém, a rózsás töltelékkel töltött
csirkemell vagy a rózsaszirmokkal gyúrt metélt tészta.
A rózsa konyhai
felhasználásának minden részletére kitérünk: hogyan használjuk fel frissen, hogyan
tartósíthatjuk a rózsában szegény időkre. Apró trükkökkel, tanácsokkal látjuk el
az olvasót, amikkel a konyhai folyamatokat egyszerűbbé, az ételeket még
finomabbá és ellenállhatatlanná tudjuk tenni. A receptes könyvben nem csak
desszerteket és süteményeket találunk, hanem leveseket, főételeket, italokat,
sós ételeket, és ötleteket a rózsa befőzéshez is. Egy egész rózsás menüt is
összeállíthatunk belőlük, a receptek segítségével a rózsa virága az
élménygasztronómia meghatározó részévé válhat! Minden receptet hangulatos profi
fotó illusztrál, így már kézbe venni is öröm a művet, amelyet Angelika Károlyi ajánl az olvasóknak.
Megrendelhető: info@ehetovirag.hu
A
nyár kihagyhatatlan rózsás szakácskönyve! Ünnepélyes könyvbemutató
június 2-án a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban, az Európai
Kertművészeti Napok keretében!
**
Az első hazai levendulás receptkönyvről itt olvashattok:
1 megjegyzés:
Krisztina, de jó, hogy megmutattad, köszönjük!
Ez a könyv biztos sokakat érdekel majd. (Tudom, a múltkor a levendulákról beszéltünk, de rózsánk igazából több van :))
A fehérvárcsurgói kertművészeti napokra, ahol ennek a könyvnek a bemutatója is lesz, minden évben megyünk, szívből ajánlom is mindenkinek :)
Megjegyzés küldése