****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2013. április 27., szombat

A Stílusos Vidéki Éttermiség randevúra hív 3.0



Vidéken élni nem csak jó, hanem oda ellátogatni is maga az élmény ... főleg, ha egy jó program is társul hozzá. Immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre ez az ötletes kulináris randevú, ezúttal Villányban.



Mutatom máris a teljes programot és mindent, amit érdemes tudni.





Ez év tavaszán a Stílusos Vidéki Éttermiségiek Villányban gyűlnek össze, hogy megmutassák, Budapesten kívül is remek éttermek várják a vendégeket. A gasztromozgalom küldetése, hogy az éttermek minél szélesebb körben ismertessék meg magukat és főztjüket Magyarország közönségével.
A cél érdekében az Éttermiségiek járják az országot, melynek következő állomásaként 2013. május 4-én Villányba érkeznek. A Baranya megyei helyszínen a Borzsongás kísérőrendezvényeként a séfek bemutatják tudásuk legjavát és igyekeznek kedvet csinálni ahhoz, hogy a látogatók máskor is kocsiba üljenek és vállaljanak egy kis kirándulást a jó kosztért, illetve a stílusos vidéki vendéglátásért.
Érdemes azonban élni a május 4-i lehetőséggel, amikor is 11 híres magyar vidéki étterem jön a hegyhez, vagyis a villányi dűlők tövébe. Ekkor minden a helyi borról és a hozzájuk igazított ételsorokról szól. Az esemény talán legnagyobb ajándéka, hogy a résztevevők elmondhatják magukról: egyűltő helyükben végigkóstolták az országot, köztük a mozgalomhoz újonnan csatlakozott balatonszemesi Kistücsök Étterem finomságait is. 

A neves balatoni vendéglő mellett az alábbi éttermek várják az ínyenceket:
Anyukám Mondta – Encs, Chianti Étterem – Veszprém, Ikon Étterem-Debrecen, Imola Udvarház – Eger, Mandula Étterem és Bor Bár – Villány, Manga Gasztronómiai Műhely – Etyek, Nomád Hotel – Noszvaj, Rosinante Étterem – Szigetmonostor, Viator Apátsági Étterem – Pannonhalma, Walter Vendéglő – Perbál.

Az esemény házigazdája: Mautner Zsófia a Chili & Vanília bloggere, továbbá Jókuti András a Világevő blog szerző-tulajdonosa.

Tudtad-e, hogy...
·         az ország különböző pontjairól érkező séfekkel a helyszínen személyes találkozásra van lehetőség?
·         a konyhafőnökök a kóstolók kínálása mellett 25 perces bemutatófőzéseket tartanak?
·         az eseményen megismerhető a séfek hitvallása a modern magyar konyhaművészetről?
·         Az esemény idején igényes kézműves manufaktúrák stílusos piaca is várja a látogatókat?

Gálavacsora – egyél, hogy más is ehessen!

Az esemény előestéjén, május 3-án a Mandula Étteremben jótékonysági vacsorára kerül sor. Az Stílusos Vidéki Éttermek séfjei által összeállított menühöz Villány neves borászai adják a borokat. A vacsorán részt vesz Gere Attila, Bock József, Malatinszky Csaba, Gere Zsolt, Tiffán Ede és Debreczeni Mónika (Vylyan). A 8 fogásos vacsora ára 50 000 Ft+AFA, mellyel minden résztvevő 10 000 Ft erejéig kiveszi a részét a villányi gyerekek közétkeztetéséből.

A rendezvény időpontja: 2013. május 4. szombat (ugyanekkor zajlik az eseménnyel azonos helyszínen a Borzsongás nevű rendezvény is).

EGYÜTTMŰKÖDŐ ÉTTERMEK

Anyukám Mondta – Encs: anyukammondta.hu

Chianti Étterem – Veszprém: chianti.hu

Ikon Étterem – Debrecen: ikonrestaurant.hu

Imola Udvarház – Eger: imolaudvarhaz.hu

Kistücsök Étterem – Balatonszemes: kistucsok.hu

Mandula Étterem és Bor Bár – Villány: gere.hu

Nomád Hotel – Noszvaj: nomadhotel.hu

Manga, Mangalica Gasztroműhely – Etyek, Hernyák birtok: hernyak.hu

Rosinante Étterem – Szigetmonostor: rosinante.hu

Viator Apátsági Étterem és Borbár – Pannonhalma: viator.co.hu

Walter Vendéglő – Perbál: waltervendeglo.hu

A Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalomról

Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Szállodában*** 2012 februárjában jött létre első „gasztrorandevú”. Az összefogás célja, hogy az ínyenc utazók számára új vagy kevéssé ismert kulináris desztinációkat kínáljon és a magyar gasztronómiai palettát színesítő, szívből jövő vendéglátáson alapuló kézműves éttermeket népszerűsítse családias rendezvények keretén belül. A kezdeményezés olyan népszerűnek bizonyult, hogy 2012 szeptemberében a perbáli Walter Vendéglőben ismét összegyűltek az Éttermiségiek, míg a harmadik találkozóra 2013. május 4-én kerül sor.

Letölthető videó a korábbi eseményekről: vimeo.com/37786211
További hasznos link: borzsongas.hu


Az első rendezvényen én is részt vettem, erről itt olvashatsz:









2 megjegyzés:

Tanó Móni írta...

Nagyon jól összefoglaltad, szuper írás kerekedett! Engedelmeddel megosztom én is az oldalamon:))
Én ott leszek:))

Krisztina írta...

Köszönöm Móni. :-))