****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2012. július 9., hétfő

Edward-kori farm - vissza a múltba






Felfedezni a címben elhangzott kor dolgos vidékét. Megtanulni biciklizni, gyertyával világítani, kötelet készíteni, gazdálkodni, vagyis visszacsöppenni egy adott korba. 

"Ruth Goodman történész és Alex Langlands régész Peter Ginn társaságában egy éven át dolgozik majd azon, hogy élet járja át a Morwellham-farmot. Az Edward-korra jellemző vállalkozó szellemre összpontosítva látókörüket tágítva fedeznek fel egy vibráló és sokoldalú közösséget, amelyben a gazdálkodás, a piacgazdaság, a bányászat és a halászat együtt fordul elő. "- így mutatták be a sorozat leírását. Izgalmasan hangzik.






"Az Edward-kori gazdálkodók hagyományos életének újrateremtésével és számos elfeledett ismeret és szaktudás felelevenítésével segít nekünk ez a sorozat, hogy bepillantsunk egy korszakba az átalakulás mezsgyéjén."










A Viasat Histroyn láttam először ezt a sorozatot, és azonnal magával ragadott. Én egy évet nem, de egy hónapot szívesen bevállaltam volna akár ott, vagy, ha a magyar történelmet nézem akkor a 1300-1400-as években.












 

2 megjegyzés:

Passione Helena írta...

Great images. The third photo gives me a memory of the Puszta. I can imagine that this story will captivate you.

Warm wishes,
Helena

Tipitá írta...

Én imádom ezt a sorozatot! Hú, de belevágnék!! Még az ismétlést is megnézem mindig! A viktoriánus patika is jóóó!