****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2012. június 27., szerda

Elfújta a szél c. film - Tara, a birtok és a többiek




Tara, a birtok.



A filmet 1939-ben mutatták be, amely Margaret Mitchell azonos című, Pulitzer-díjas regényéből készült. Az amerikai polgárháború idején és az azt követő években játszódik az Egyesült Államok déli felén.

A regény egy család, azon belül is egy fiatal nő, Scarlett O’Hara sorsát meséli el. A történet 1861-ben, Észak-Georgiában veszi kezdetét, ahol is még javában virágzik a rabszolgatartó Dél. Scarlett, akinek a harcokat megelőzően a legfontosabb dolga az volt, hogy az őt körülrajongó vagyonos fiatalembereket kénye-kedve szerint szédítse, a háború beálltával azonban be kell bizonyítania rátermettségét és hűségét Tarához, a családi birtokhoz, mely alapot adott az ő és családja megélhetéséhez. O’Hara valódi drámája azonban mégsem a körülötte zajló háború lesz, hanem az, hogy álmai férfiját sohasem kaphatja meg.



Romantika a köbön. 



Nézzük meg közelebbről a filmben szereplő otthonokat.











A háború után.




A nagynéni háza.




Az új otthon Rhett-el.
















2 megjegyzés:

Nóra írta...

A fotókon keresztül újraéltem az egész szomor-édes történetet.
A 4. fotón látható az a zöld bársonyfüggöny, sárga rojtokkal (családi ima közben), amiből később, a háborús, ínséges időkben ruhát varrtak Scarlettnek. :-)

Ircsi írta...

Ma már egy igazi mesevilág...de valaha maga volt a valóság. Nagyon jó volt újraélni a filmet még így részleteiben is...Köszönöm Krisztina!