****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2011. december 9., péntek

Otthonérzés stílusosan - Rosinante szálloda a Duna mentén



Ködös novemberi napon érkeztünk meg Szentendrére. Rég jártunk itt. Egy belvárosi séta után indultunk a révhez, hogy átvigyen minket Szigetmonostorra. Vártam már ezt a hétvégét, hisz nagyon sok jót hallottam a Rosinante szállodáról.






A révnél lévő két fiatalember rutinosan tette a dolgát, kedvesek voltak és segítőkészek. Hat autó fért fel a hajóra, amíg haladtuk át, mi is láthattuk a Duna alacsony vízállását. Partot értünk, amikor elkezdett zuhogni az eső, ilyen körülmények között érkeztünk meg a Rosinante-ba.









Imre bácsi a tulajdonos fogadott minket, amikor meglátott fel is kiáltott karcos hangján. Imádtam. A recepción Ági néni várt mosolyogva. Gyönyörű tágas és romantikus szobát kaptunk baldachinos ággyal.



Egyből kiszúrtam a képeket a falon, levendula és csipke párosítás a régi fotóhoz.










A szállodának saját termékei vannak, nagy kedvenc a mustár és a libamájpástétom.


A szobákból lefelé, a recepció.



Érezze magát otthon nálunk! Ez a jelszava a szállodának. Nem csodálom. A vendégkönyvben is ilyen bejegyzések olvashatóak, csupa-csupa otthonérző ember. Miért? Én megfejtettem. Itt alap a kedvesség, nem megjátszás. Mindenki mosolyog, a személyzet szinte már családtag. A hangulaton csak dob a társalgó, a hangulatos olvasósarokkal, az eklektikus berendezéssel. Bárhova nézünk, mindig valami érdekeset látunk. Feltűnt nekem a sok-sok könyv. Meg is kérdeztem Imre bácsit erről. A válasz az volt, hogy nagyon szeret olvasni a család. A szálloda minden szegletben könyveket találunk.




A Rosinante Stílusos Szálloda 14 éve jött létre, családi vállalkozásban. Azóta sikeresen működik. A vendégektől kapott sok-sok pozitív visszajelzés csak erősíti a csapatot abban, hogy érdemes megújulni és fogadni a visszatérő és az új vendégeket.


Madame Provence és a férje a Karácsonyi Kulináris Vásárra érkezett (ami vasárnap volt), de előtte volt még egy szombat éjszakánk is. A szobafoglalás után Imre bácsi pezsgővel várt minket, én még egy szál rózsát és kézcsókot is kaptam. Ezek után hosszas beszélgetésbe kezdtünk. Élvezet volt hallgatni Imre bácsi kalandozásait a világban, és a konyha iránti szeretetét. Nem is csoda, az lenne a furcsa, ha egy  mesterszakácsnak ne lenne sok élménye.



Beszélgetés közben a segítők a karácsonyfát díszítették, és mindenki a karácsonyi vásárra készült. Két hölgy finom lekvárokat és pástétomokat csomagolt, hisz a saját termékek is jól fogytak a másnapi vásáron. A konyhánál maradva még, kiemelném, hogy népszerű a szálloda Finománia programja. Gál Zsolt a sármos mesterszakács vezetésével minden évben több hétvégén vannak tematikus főzőkurzusok. A kurzusok, amikor felkerülnek az internetre, szinte azonnal betelnek.




A vacsorahelyszín, ami a télikertben található.
Elsőként a mennyezetet emelném ki, ami úgy néz ki, mintha a csillagos eget látnád. Az asztalok egy rész már ki volt paklova a vásár miatt, de mi olyan szépet és jót és romantikusat vacsoráztunk kettesben a férjemmel, hogy rég volt már ilyen ....nem beszélve az ételekről. Míg Ági néni a recepció részért felelős, addig Imre bácsi a gasztronómiáért.

A vacsora után Imre bácsit a recepción találtuk meg, mi is csatlakoztunk hozzá, a Gasztroangyalt néztük. Nem véletlenül említem ezt, hisz tegnap Borbás Marcsi és csapata a Rosinante-ben járt.



Lássuk az ételeket. Sütőtökkrém leves, de előtte házi sütésű baguette spenóttal, paprikával túrókrémmel.


Főétel: A férjem halat én pedig bélszínt válaztottam zöldséggel.

Nagyon kedves pincérnőnk volt, ez még jobban emelte az est fényét.


Mielőtt bárki azt hinné, hogy mi más megkülönböztetésben részesültünk, ki kell, hogy ábrándítsam. Pont ez a lényeg, megfigyeltem, hogy bánnak a többi vendéggel. Mindenkihez egyformán kedvesek (ami tényleg szívből jön). A hely hangulata és a bánásmód miatt érzi itt az ember magát olyan otthonosan.

 Részlet a vendégkönyvből:

"Köszönöm,hogy minden tekintetben tökéletes szolgáltatást kaptam. Az étel több, mint ennivaló,a környezet harmonikus és hangulatos,az emberek szinte észrevétlenül "szolgálnak" barátsággal,kedvességgel: igazi vendégnek éreztem magam."


Generál Péter





Folyt.köv:  Kulináris Karácsonyi Vásár, melyet tanítani kellene.













2 megjegyzés:

Timi írta...

Nayon szép ez a száloda, igazán hangulatos. Tényleg otthonos.

Marcsi írta...

Ugyanebben a szobában laktunk mis két hete!nagyon hangulatos, kellemes!