****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2011. december 8., csütörtök

Egy festőművész érkezett a Képíró utcába




Szenvedély, ízlés és rátermettség.
December 10-én nyílik meg az Il Pittore olasz étterem és delikáteszbolt.


Aki nem ismerné még Zsuzsit és Győzőt a Villa Fiore (Lesencetomaj) kapcsán, most megismerheti. Először Budapest utána vidék, és most újból Budapest. A népszerű házaspár (mert méltán népszerűek, hisz amihez fognak abból csakis hangulatos villa vagy étterem keletkezik) újból valami maradandót alkotott.


Múlt vasárnap volt szerencsém bekukkantani az éttermükbe. Sajnos a megnyitón nem tudok részt venni, így arra gondoltunk, hogy a mai nap felkerül pár fotó, hogyan is láttam én az Il Pittore-t nyitás előtt.

Aki látta az Ízlések és pofonok c. filmet, az könnyen felismerheti azt a fotót, amin Zsuzsi és Győző filmszerűen pózol, itt jegyezném meg azt is, hogy nagyon jól áll nekik.
Amikor találkoztunk ugyanígy csillogott a szemük, mint a fotón. :-)




Az étterembe belépve mindenki szeme valószínűleg a falakra fog fókuszálni. Ha az Il Pittore festőt jelent, márpedig ez így van, akkor fröcskölt falak jó választás volt. A legmegkapóbb egy nagy vásznon lévő élethű fotó (szobarészlet), mely térbeli hatást kelt. A helyiség, mintha tovább folytatódna, még a csillár is passzol. Ötletes barokk megoldások, apró dísztárgyak, mint az angyalkák és az üres képkeretek teszik még érdekesebbé a helyiséget.











Miután mindnet jól áttanulmányoztam, felfigyeltem egy régi felvonó liftre.



Látkép a fenti galériából.


A delikáteszbolt az étterem elején kap helyet, a polcok felett pedig egy Renoir festmény részlet látható, amit a felújítás alatt találtak Zsuzsiék. 
Az olasz imádat régi és közös tulajdonsága a házaspárnak. Kapható lesz édesség, alapanyagok és sok más finomság. 



 Az étterem asszonya volt a felelős a dekorációkért és a kivitelezésért. Ez meg sem kottyant neki, hisz imádja a lakberendezést. Viszont holnap után Zsuzsi új lakosztályába egy labirintus vezet, ahol a konyha található. Én magam is láttam, amikor körbevezetett. El is képzeltem mekkora sürgés-forgás lesz majd itten.

Zsuzsi finom ételeket álmodott a tányérokra, Győző pedig a felszínen fog helyt állni. Izgalmasan hangzik.


Kívánok szép és sikeres estét, semmi izgalmat, hisz minden rendben lesz. A teltház pedig garantált minden napra.



Gratulálok.

 
 
 
Nyitva tartás:


Leves- falat- és sütibár 10-24 óra

A'la carte étterem: 18-24 óra

CÍM: Budapest, Képíró u 3.


info@ilpittore.hu

http://il-pittore.blogspot.com/



A népszerűséget jelzi, hogy a még meg sem nyitott étterem már 500 feletti rajongóval büszkélkedhet a Facebookon.

1 megjegyzés:

E.M.A.K. írta...

nekem ezek a képek csak ,ég nagyobb kedvet hoztak ahhoz, hogy elmenjek és saját szememmel lássam. Mert tuti élőben még szebb.
És csak remélni tudom, hogy egyszer arra is fény derül, hogy hol is készülnek a sokak által egekig magasztalt finomságok ... :)