****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2011. október 27., csütörtök

Szellem Párizsban (+ egy francia dalocska)











A Szellem Párizsban (én szörnynek fordítottam volna) egy új 3D animációs rajzfilm (eredeti cím: Un monstre à Paris) mely, az 1910-es évek Párizsában játszódik. A helyiek összefognak, hogy megóvják a várost egy félelmetes szörnytől. Ráadásul még a Szajna folyó is árad.

 
A filmet Bibo Bergeron (Cápamese) rendezte, melyet november 17-én mutatnak be a hazai mozik. A francia bemutató most októberben volt Vanessa Paradis (Lucille énekesnő) és Matthieu Chedid (a szörny) (aki M-ként ismert hazájában) közreműködésével. Mindketten a főszereplők hangjait kölcsönzik.




A szörnyet Aristide Bruant francia kabaré-énekes, színész, költőról mintázták. A fenti plakátot Henri de Toulouse-Lautrec készítette, aki a művészt a  képzőművészet történetében is feledhetetlenné tette.



Az előzetesből és a többi klippből is látni fogjátok, hogy Vanessának teljesen jól áll Lucille karaktere. Lehet, hogy róla mintázták?

Kevés magyar részlet lelhető a neten, sajnos. A mozi weboldala viszont varázslatos. http://unmonstreaparis.com/




 

Előzetes:



Részlet: (nagyon jó)




***


Akkor jöjjön a dal. Nekem tegnap óta nagy kedvencem. Íme a rajzfilm egyik betétdala a La seine, melyet természetesen Vanessa Paradis énekével és M közreműködésével.



 

Végezetül a hivatalos klipp is elkészült. Jól sikerült. Stílusos lett. Nézzétek csak.















2 megjegyzés:

SDAnita írta...

Mert az Szörny is ! :-) Köszi

Diana írta...

Vanessa Paradis az egyik legszebb nő a földön (szerintem), vétek nem mutatni a filmvásznon, ennek ellenére köszi az információt, az előzetesek amiket feltettél nagyon tetszenek!