****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2011. szeptember 28., szerda

Provence-i hangulatú esküvő itthon







Végre! Sóhajtottam fel, amikor megismertem Andreát a virtuális térben. Újabb lány, aki imádja a levendulát, Provencet és a nyáron élete át legszebb élményét. Férjhez ment. Nem is akármilyen körülmények között. A násznép és saját maguk számára hazavarázsolta Provencet. Szerelem és levendula, ezt a címet is adhatta volna esküvőjének. Minden részletre odafigyelt. 3, 2, 1. Kezdődjék a mesés történet.
„Régóta nagy kedvencem Provence és annak lila aranya, a levendula.” –meséli Andrea, akinek idén augusztusban volt az esküvője Vasszécsenyben az Új-Ebergényi Kastélyszállóban.







Tudtátok, hogy egy jó és kreatív esküvő megszervezéséhez legalább fél év szükséges? Bizony, és ahogy folytatódik a történet, pár dologban magamra ismerek. „A szervezés onnan indult, hogy februárban eldöntöttük az időpontot, a helyszínt, majd a szolgáltatókat is kiválasztottuk. Aztán szépen lassan elkezdtem gyűjteni a dekorhoz szükséges dolgokat.” Andrea maga is kreatív ember, szabadidejében szívesen foglalkozik lakberendezéssel, gyöngyfűzéssel. Az inspirációhoz sok jó ötletet merített a külföldi blogokból (stylemepretty, és a loveandlavender), újságokból, és természetesen a hungarianprovence blogból, melyet a fotós Buknicz Timi ajánlott.








„A jó és a rossz az volt, hogy saját magam szerveztem és terveztem mindent. Így olyan lett amilyennek szerettem volna, de még az esküvőnk délelőttjén is dekoráltam.” Péter (a most már férj) és a család sokat segített. Andrea apuka a meghívó, az ültető és menü kártyák, asztalszámok és minden egyéb dekor anyag nyomdai előkészítésében és nyomtatásában vett részt. Anyuka az ültető kártyák kivágásban és a hozzá való levendula, ekrü, barna gyöngyök összefűzésében segédkezett. Péter anyukája a levendula szörpöt készítette, apukája pedig a lampionokhoz szükséges villanyszerelést végezte el. A koszorús lányok levendula színű ruháját az ara unokatestvére készítette.






„A képkeretünk, amit a kreatív jegyes fotózáson (Tihanyban) és az esküvőn az ültetési rendhez használtunk, valamint az írógépünk az emlékkönyvhöz az Ecseriről volt. Júliusban már úgy nézett ki a nappalink, hogy akárhová néztél mindenhol esküvői kellékek tornyosultak. A levendulacsokrokat az asztalok közepére is magam kötöttem, csak a rózsákat tette köré a virágosunk, Szalay Gabi. Egy csokor egy órát vett igénybe. Tíz körasztalunk volt.”

 Az alapszín a levendula, az ekrü és a barna, a fő virág pedig a levendula, illetve az ekrü rózsa voltak. Remek ötletek várták a násznépet. Sorolom. Homokceremónia lila és barna homokkal, lufi posta, levendulaszörp, Candy Bar levendula ízű sütikkel és levendula színű édességekkel, emlékkönyv sarok emlék könyvel és írógéppel, levendula illatzsák, mint köszönőajándék. A rokonok és barátok el voltak ájulva.









„Ceremóniamester segített az esküvő levezénylésében. A polgári szertartást a kastély parkjában tartottuk, ezt követően volt egy rövid kreatív fotózásunk. Majd lufi postával küldött nekünk a násznép jókívánságokat. Négy képeslapot visszakaptunk, melyeket Jászberényig, Vasszécsenytől 313 km-re vitt a szél.



Napfelkeltekor- a buli után egyből-, visszavettem a menyasszonyi ruhámat és mentünk kreatív fotózásra, majd két óra alvást követően harmadszor is felvettem az ekrü ruhámat, hogy a közeli romos magtár padlásán is készíthessen Timi fotókat és Maróti Zoli, a filmesünk filmfelvételeket.”






Kreatív jegyes fotózás, Tihany.



Milyen tanácsod lenne azoknak, akik hasonló esküvőt szeretnének?- kérdeztem én.  „Keressenek meg, szívesen vállalom a megszervezését! A referenciamunkám, a visszajelzések alapján, igazán jól sikerült! Sajnos nálunk még nem nagyon van olyan szolgáltatás, ahol egy tematikus esküvőhöz mindent egy helyen be lehetne szerezni, illetve meg lehetne rendelni.”

Ezek után vajon hova ment a pár nászútra? Természetesen Provenceba. Andrea és Péter mostanság Balatonfüred (ahol szeretnének később végleg letelepedni) és Budapest között ingázik. Ha létrejön a nyugis, vidéki élet, akkor levendulát szeretnének termeszteni és nyitni egy kis boltot Petit Provence néven (hamarosan a Facebookon).

Sok boldogságot kívánok a párnak ezúton is. Krisztina



(fotók: Andreától)



6 megjegyzés:

Eleonóra írta...

Nagyon hangulatos, romantikus képek, eredeti ötletek. Cool!

morphine írta...

ilyen lesz az enyem is! eldontottem!:D nagyon szep!

Sugi írta...

Nagyon köszönjük a megjelenést! :) Jó volt itt is viszontlátni az esküvőnket! :)

Tipitá írta...

Szépséges volt! Azt hiszem megérte a sok munka! Sok boldogságot!:)

alma írta...

hogy tudnám felvenni a kapcsolatot Andreával? Köszönöm!

Sweety írta...

Szia.Fel tudnàn venni Veled a kapcsolatot valamilyen formában? Elég rég volt màr 2011, de talàn..