****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2011. május 17., kedd

Látogatás a Nádasdy-kastélyban
Sok régi dologhoz vonzódok. Az egyik ilyen a sok közül, a várak-és kastélyok. A múlt hét végén Bp-ről hazafelé útba esett a Nádasdy -kastély (Fejér megyében). Nem hagytuk ki.A Nádasdy család rezidenciájuk építészeti mintájául, az 1500-as évek angol és skót kastélyait választották.  A felújításban tavaly a külső homlokzat készült el. Tényleg szép kis romantikus kastély tárul az ember szeme elé, amikor megérkezik, de belül még tart a felújítás, így jó pár helyiség nem látogatható.  
Minden egész órakor indul idegenvezetés. Nekünk sikerült elérnünk.Az előtérben szépséges mozaik padló fogad, ugyanitt megtekinthető egy Nádasdy címeres tégla és néhány régi szeg is.

A Nádasdyak évszázadokon keresztül jeles szereplői voltak Magyarország történelmének, s a család neve elválaszthatatlan a nemzet és a közérdek szolgálatától.Az ebédlő.


Ősök Csarnoka. Kiemelkedő szépségű, a családi arcképcsarnok elhelyezésére készült, mívesen faragott faburkolattal, kovácsoltvas díszítéssel és hatalmas márványkandallóval ékesített.Hűha, egy ismerős a tükörben.-)A bal oldali kép jól ábrázolja a család férfi tagjainak vadászat iránti vonzalmát. Régen, a folyosót számos trófea díszítette.


A kastély másik látványos terme a faragott bútorzatú könyvtár, ahol a könyvek témák szerint voltak csoportosítva.

5 megjegyzés:

Mammka írta...

Egyik kedvenc kastélyom,bár mindegyik az.:)

Jucus írta...

Köszönöm a képeket! A kastélyok iránti lelkesedésed osztom, én is imádom ezt a miliőt - ahogy mostanság divatos mondani!:o) Csodaszép hely, egyszer látnom kell!

juditsd írta...

nem is olyan kis kastely ez!:) Orom latni, milyen szepen felujitottak!

Emma írta...

Én is nagy kastély rajongó vagyok! És azok a könyvtárak! Imádom őket! :) Már tudom hová kirándulok legközelebb, köszi! :D

Margó írta...

De szép fotókat hoztál a nádasladányi kastélyról:))