Egy édesség következik amivel szintén várhatjuk a tavaszt, vagy bánatból is elkészíthetjük. -)
A recept Papp Katalin mesterszakács könyvéből (Nagyi Szakácskönyve) származik.
Kefires meggyes
A felsorolt hozzávalók mennyiségét kefirespohárban adom meg.
1 pohár kefir (140 grammos)
3 db tojás
1,5 pohár kristálycukor
2 pohár rétesliszt (grízes)
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
0,5 pohár étolaj
15 dkg magozott meggy
1 evőkanál kakaópor
vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
porcukor
Keverd össze az egész tojást a cukorral, add hozzá a kefirt, a vaníliás cukrot, a liszttel elkevert sütőport és az olajat. Oszd ketté a süteménymasszát két edénybe. Az egyikbe szórd bele a kimagozott meggyet, a másik felébe pedig keverj kakaóport. Simítsd a két réteg masszát egy kivajazott, kilisztezett tepsibe, egymás tetejére úgy, hogy a meggyes legyen alul. Süsd előmelegített sütőben 180 °C –on, körülbelül 40 percig. Vágd kockákra, és porcukorral meghintve tálald.
Az étteremről, Katalinról itt olvashattok többet. A nyereményjátékot se feledjétek el!
**********
A végére egy kis személyes. Íme a Katalinéktól kapott kis levélkém.
1 megjegyzés:
Biztos finom! Kár, hogy a gyerkőcök nem rajonganak a meggyért... Én meg fogyózom... kicsit. :)
Megjegyzés küldése