****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2011. január 26., szerda

Egyszerű élet, ízelítő az American Countryból / Simple life, a taste of American Country



Fogadjátok szeretettel az egyik Olvasóm Zsuzsi kis írását az amerikai country stílusról, melyet személyes élményei alapján készült . Örülök, hogy ilyen aktívak vagytok. Köszönöm.


 
Simple life
Azt hiszem, ez a két szó írja le leginkább az amerikai countryt.

Hintaszék a tornácon, amire ősszel kockás pléd kerül, kandalló a nappaliban, amit karácsonykor gyönyörű kézzel varrott zoknikkal díszítenek. Ha szétnézel a nappaliban, biztos felfedezed a legkényelmesebb fotelt, ahol a macska vagy a kutya irigylésre méltóan alszik. Egy olyan világ, ahol az időt nem órával, hanem napkeltével, napnyugtával, aratással, hálaadással mérik. A dekorációhoz szívesen használják az amerikai zászlón szereplő csillag motívumot fémből, fából, textilből. Szeretik a kockásat, a régi karakteres bútorokat, az állatokat, a kézimunkát (ki ne ismerné a patchworköt), ja és igen, a humorról sem szabad megfeledkezni!

Nagyon jó dolog, hogy charity shopokból szinte fillérekért hozzá lehet jutni mindenhez, ami egy igazán otthonos, ízléses country házhoz kell. Az amerikai country sokszínűségét jól példázzák a házi áldások. Ilyen sokféle, egyedi házi áldást sehol sem láttam még, ebből csatoltam pár darabot.

A kedvencem a "Konyhai ima" ami nem egy mai darab, kb. 1,5 dollárba került (a többihez hasonlóan), és nagyon jó humorérzékkel volt megáldva az írója.

Már nagyon várom a tavaszt, ezért küldök még néhány képet a kertvárosi tavaszról, egy gyönyörű kis vidéki boltról, és a jellegzetes szélforgóról is.
























(A képeket Zsuzsi hozta és az írás is az Ő szerzeménye.)












3 megjegyzés:

Gabriella írta...

Juj de elmennék abba a vidéki kis boltba!!!! Már kívülről olyan hívogató... :)

Szömörce írta...

Imádom ezt a világot:) Zsuzsinak nincs blogja?

DekoRárium írta...

Egyszerűen imádom ezt a stílust, festem, varrom az ilyen tárgyakat.Nekem a színei, a mintái mind varázslatosak.