****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2011. január 12., szerda

Édes élet alá Villa Fiore / Dolce vita alá Villa Fiore




Következzen a kedvenc édesség receptem Zsuzsitól, ami már akkor elvarázsolt, amikor a Villában egyik nap ezt a desszertet választottuk vacsorára. Örültem, hogy ez a dolci is bekerült a könyvbe.

A könyvben sok egyéb más recept is van. Finomabbnál finomabbak.


Végezetül, ezt a bejegyzést még pár fotóm gazdagítja 2009-ből, amikor a Villában jártunk. (Sok fotóm van, úgyhogy válogatnom kellett.)










" Lehet egy étel olyan, mint egy jó évjáratú bor? Kétségtelenül lehet. A tökéletes alapanyagokból elkészített étel olyan, mint az utolsó ecsetvonás egy festményen vagy mint az utolsó mozdulatok egy fahordóban, a féltő gonddal érlelt boron. "




Gesztenyehab rumos szilvával


Hozzávalók 4 személyre


200 gr gesztenyemassza
2 teáskanál meggylekvár
200 ml habtejszín
4 teáskanál tejföl
4 cl rum
1 tasak vaníliás cukor
12 szem aszalt szilva
1 dl rum
1 evőkanál meggylekvár


Egy tálba belemorzsolom a gesztenyemasszát és beleteszem a meggylekvárt. Villával jól összetöröm és elkeverem, hogy krémes állaga legyen. Belekeverem a tejfölt, a vaníliás cukrot, és a rumot. Kemény habbá felverjük a tejszínt egy külön tálban, amit aztán óvatosan hozzáadunk a gesztenyés masszához. Jól hűtsük le a habunkat és evőkanállal "galuskákat" formálva tálaljuk majd.


A rumos szilvával semmi egyéb teendőnk nincs mint sem beáztatni az aszalt szilvát rumba, majd később felfőzni a levével együtt és szintén 1 evőkanál meggylekvárral. Ha a gesztenyehab hideg a szilva pedig meleg akkor szerintem az a legjobb párosítás. 

 
Levendula az ablakban, természetesen.
Alattunk a patak.

" Miután üresen érkeznek vissza a tányérok, és Győző azzal a hírrel szolgál, hogy "minden nagyon ízletes volt" , akkor felszabadultnak érzem magam, könnyebben tudok lélegezni, és zsigereimben érzem, hogy ez lett a belső harmóniám záloga. "













Hangulatos télikert. 
Amikor megláttam, hogy a kedvenc magazinom (ritkaság) itt is megtalálható ... elmondhatatlan ... amit éreztem.

 
Padlóban a jel, hogy sose felejtsd el, ez itt a Villa Fiore.



Dió sziesztázik. Most már van egy Alma nevű kutyi is.






 Recepció.





A recept és az egyéb részletek a Villa Fiore könyvből származnak. 


*******


Interjú és játék a Villa Fiore-val

http://hungarianprovence.blogspot.com/2011/01/villa-fiore-egy-rabul-ejto-gyongyszem.html 



3 megjegyzés:

Tibandi country álmai írta...

Mesés hely, ide el kell látogatnom!:)

Krisztina írta...

-)

tanó móni írta...

nagyon szép a villa:))