****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2010. október 13., szerda

Kutya nap + egy ötlet / Today is a dog day + one idea


A minap a házirend témakörben más irányba is elment egy beszélgetés a csajokkal a facebookon: kutya téma és együttélés állatokkal.



Akkor most bemutatom Nektek a Hungarian Provence kutyusokat.

A blogolás kezdetén talán már írtam róluk ... de most jönnék pár friss képpel is. Ők a mi kutyáink Mami és Fürgi. Több mint két éve sodorta őket mellénk a sors, és húú de hálásak vagyunk érte.

Menhelyről fogadtuk örökbe ezt a két tüneményes kutyust. Már a választás is érdekes volt. Hiszen mi elmondtuk milyen típusú kutyát szeretnénk (ne legyen szőkös meg túl mérges sem, meg gyerekbarát legyen meg stb...). Fürgit én válaszottam, egy Bagett nevű kutyussal volt egy kenelben. Érdekes volt, mert a Bagett a rács mögött nem nyomult annyira, de Fürgi, ő, ott ugatott meg ugrált, próbálta felhívni magára a figyelmet. (Ezt a Bagett nevet jól megjegyeztem nem is tudom miért.-))

Mami pedig egy kinti, szabad kenelben volt sok-sok kutyussal összezárva. Egy piros rissz-rossz kanapén ült és ugatott. Na a párom egyből mondta, neki ő kell, az a kis csúnyácska, öregecske, beteges Mamika.

Hamar megszoktak nálunk a kutyák, nagyon nagy füves területük van, amit nagyon élveznek. És persze minden nap történik valami, amivel megédesítik a napjainkat.

Szóval, akkor jöjjenek a kutyák, először Mami mert a hölgyeké az elsőbbség.



Mami becenevei: Mami szí, Mamcsa, Mamó, Kis majszi.

Imád enni, egész nap enne, még egy papírzsepit is megvett egyszer. És tavaly sikerült leadnia 4kg-t. Az egy kutyánál nagy szó ám!.-) Mamiról kiderült az évek során, hogy fél a pasiktól, ezért megugatja őket és sokszor elkap pár gatyaszárat de nem harap. Őt is verték sajnos anno és még a csípője is elvolt törve.
Mami imád ásni és hemperegni a fűben. Idős már, kora kb olyan 9-10 év. Sokak szerint nem szép kutya de nekünk persze tetszik.



Fürgi.




Becenevei: Fürdzsi, Dezsőke.

Őt sajnos meg is kínozták anno. Az egyik füléből hiányzik egy darab, és ki is volt kötve fémdróttal, ezért a mellkasa nagyon érzékeny, farkincája sincs sajnos.


 Fürgi a legjátékosabb kutyus a világon. Imád fadarabot rágcsálni és utálja a macskákat. Állandóan dörgölődzik viszont mint egy macska, és órákig lehet simogatni, meg nem unja. Ha kutyalány lennék biztosan beleszeretnék, mert szerintem helyes kutyus. Ő kb 8-9 éves lehet.
 
 

Külön-külön, de mégis együtt. 

Kb. fél-egy év kellett mire teljesen összeszoktak. Mami mindig gondoskodik Fürgiről.Ha pedig a Fürge eltűnik a szeme elől több mint 3 percre, már, akkor megy és keresi.



 De ha kell beveti a női praktikáit is. Pl: amikor neki a Fürge házikója kell, képes ugatni a ház előtt, hogy a Fürgi jöjjön ki és nézze meg mi a balhé (ugatás tárgya). Amire a Fürge odér a kapuhoz, hogy tényleg megnézze mi a helyzet, addigra Mami gyorsan bemegy és elfoglalja a Fürgi lakot.-)



+ egy ötlet kutyaház és kutyafekhely témában, ezt tegnap találtam, magyarázat nem kell hozzá, nagyszerű:







7 megjegyzés:

Bernadett írta...

Tündériek:)

Garhof írta...

Örülök, hogy témát szolgáltattam :) A kutyik édesek, és nem is csúnya Mamika! A hordó-ágy pedig kiváló ötlet!

Krisztina írta...

köszi csajok, a kutyák nevében is-)

igen Regi, Te adtad az ötletet-)

Garhof írta...

na, hát bedobtam a közösbe a hordó házikó ötletét a fajtamentésnél... nagyon jó ötlet, és mutatós is, hátha sikerül 1-2 leszuperált hordót szerezni a támogatóktól...

Krisztina írta...

de jó, akkor már volt értelme feltennem ezt az ötletet ide,-) szuper, majd írd meg ha lesz vmi új fejlemény,

Dekorella írta...

Nagyon szívet melengető a tény, hogy menhelyi kutyusokkal osztjátok meg az életeteket. Nekem ez az igazi állatbarátság, nem az aki a drága tenyésztett cuki menő ebeket tartja. Kétségtelenül azok is nagyon aranyosak, de az én szívem igazán az ilyen hányatott sorsú kidobott kutyusokért kezd 1000-rel verni. A mi Benink is egy lelki sérült menhelyes kutyafiú, és annyi de annyi szeret lakik a kócos bundájában....

Krisztina írta...

akkor sikerült megint beletalálnom a témába, szupi,

a Beni szép név-)