****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2010. augusztus 12., csütörtök

Színes halászkunyhó a tengerparton / Colourful fishing house at the beach

Ötletes, elszigetelt, természetes, színes.  Így lehetne jellemezni ezt a  60m2-es tengerparti halászkunyhót.

Ahogy az ember a képeket nézi, fel sem fogja hirtelen mit lát. Annyi apró részlet van, amit figyelembe lehet venni, hogy csak na. Nézzük is meg.





A tengerparti feeling kialakításához hozzátartozik az is, hogy tengerparti kiegészítőket használunk fel dekorációként. Így bármelyik helyiségben jól mutat egy-egy régi fajta úszógumi (fából) vagy egy evezőlapát. Itt ez most az előszobában kapott helyett. A lambéria színe pedig merész, de ezért színes ez a ház.



A két helyiséget elválasztó fán pedig élőnek álcázott műanyag halak lógnak, ezzel is erősítve a ház stílusát.



Kiegészítők: kötélcsomó, lámpa, bőr fotel.



A nappali, melynek színe jóval szolídabb, itt jól mutat és ötletes is, a felakasztott csónak és a falon a térkép. Az i-re  a pontot pedig a kékes színű szőnyeg és asztal adja meg.





A nappali és a konyha egybe van nyitva.


A konyhabútor egy része követi a kék színű vonalat fehér mintákkal, hát persze hisz éljen a tenger színe. És csak előszörre meghökkentő a szabadon álló kis régi kályha/rezsó.






A konyha másik részén is odaillő kiegészítők vannak: nagy hal a szekrényen, régi reklám tábla, tea forraló.



Színkavalkád a szemnek. Látható a konyha, a nappali és a háló egy része.



Polc részlet apróságokkal. Kagyló, tengerparti képeslap, tükör, könyv, fémdoboz, festőecset, labda.









A hálóban is régi és személyes tárgyakat láthatunk. Kis piros cipellő. Egy fa darabon képek és rajzok és egy matróz fotója a falon. Stílusos.


Egyszerű hálószoba. Egy ágy, fehér lambéria, kék spaletta és egy komód.



Tengerparti stílushoz olyan házszám dukál, ami kötélből van.



Egyveleg az udvaron. Díszként funkcionáló bólya, papucs, csontok, lapát, kötél, műanyag halacska és a többi.





Neked melyik a kedvenc képed?





13 megjegyzés:

Monika írta...

Melyik a kedvenc: többek között,a hálószoba, a nappali a sok foltvarrós takaróval,párnával, a komódféle a régi fotóval és a petróleumlámpával,viszont ott nem tetszik a modern festmény.Szerintem nem illik oda.
Hihetetlen,hogy egy ilyen pici házban mennyi minden van!:)

Krisztina írta...

úgye csodás, a csónak és a térkép húú nekem az nagyon bejön,

igen kicsi a hát már már zsúfolt, de ettől szép

Guminyuszkó Blogja írta...

Szerintem az összes csodaszép! Amikor megláttam az első képet húúúh ez meg milyen, aztán a többi kép... beleszerettem! Petra

SDAnita írta...

Igen, en is azt gondolom, hogy divatosan eklektikusnak, de akar a total kaosz jelzot is raragszthjatnank erre a hazra. Persze, csak az aki feluletesen szemleli. Ha viszont elkepzeljuk, hoghy ott allunk a nappaliban, valami olyan erzes kerit hatalmaba, ami csak egy igazi otthonban lehetseges. Igen, talalhatunk olyan targyat, ami latszolag nem odaillo, de biztos vagyok benne, hogy erzelmileg igen. Itt minden targy el, es tortenete van. Azt hiszem, a tulajdonos egyik-masikrol orakat tudna meselni... O, a kerti disz ! Nekem az jutott eszembe, hogy ezek mind lehetnek egy oreg halasz halojaba akadt "kincsek", mik az evek soran osszegyultek .... Hmmm, lehet, hogy bolondsag. En mindenesetre eltoltenek itt boldogan par hetet.

Krisztina írta...

Petra, én folyton szerelmes vagyok az összes ilyen jó kis házba, az a baj, hogy annyira új dolgokat fedezek én is fel, és nem tudok dönteni saját magam részére sem egy konkrét stílus mellett-)

Krisztina írta...

szia Anita,

mindig örömmel olvasom azt is, hogy a Te fejedben milyen gondolatok kavarognak,

tetszik amit írsz, színesen káoszos halászkunyhó-) szerintem minden házban és lakásban minden tárgynak van története és ez így van jól,

hisz az ember miről mesél majd a gyerekeinek?!-)

öreg halász, sztem a tulaj asszony gyűjtötte a kertben álló kincseket, és biztos vagyok benne, minden tárgyról tudna mesélni

SDAnita írta...

Minden massal egyertek... de annak ellent kell mondanom, hogy minden lakasban, minden targynak van tortenete. Igen, nekunk ez termeszetes, de ne hidd hogy mindenkinek az. Nezz bele barmelyik lakberendezesi ujsagba ! Ne mond, hogy meg egyetlen olyan lakasbelsot sem lattal, ami nagyon jol festett, minden a helyen volt, es megsem fogott, meg. Talan nem is ertetted, miert ! En tudom. Mert pont ezek, az "oda nem illo" aprosagok hianyoztak belole. A szepen elrendezett asztalon nem volt ottfelejtett magazin, a polcon a gyerkoc rajza... nem illett volna az osszkepbe, mert a gyerkoc eppen nem olyan szineket hasznalt, ami illik a jol megtervezett falhoz ? Igen hianyzott valami !Az elet ! Az ami szemelyesse, csak a tiedde teszi a lakast, hazat, barmekkora is. Ezert varazslatos ez halaszkunyho ! Mert minden szeglete el, mesel ! Es a blogodra is ezert jarnak annyian, mert ezt "dorgolod " az orruk ala : az otthonod a tied, hat legyen olyan, mint te. Ehhez ad otletet minden bejegyzesed. Es en tudom, Te mar erted, ez mit jelent. A hazad Te magad vagy !
No, remelem nem riasztom el a megjegyzesemmel a tobbi olvasod :-)))

Krisztina írta...

Anita!

amit az előbb írtál nincs vele baj, jó az észrevétel,

a házad Te magad vagy- ez is tetszik,

tudod én magamból indulok ki, ahogy Te is írtad, nálunk pl. minden tárgynak története van és egyedi,

tudom azt is, hogy senki nem úgy él, főleg ha gyerek van, hogy mindenhol katonás rend van főleg 7köznap és sehol egy ottfelejtett magazin, egy kallódó cipő,

nem riasztod el, hisz a véleményed és másé is fontos, így bármikor bármi van , nyugodtan írd csak meg, ez azért is egy blog, mert nem csak én írom és szerkesztem hanem TI is,

puszi

Monika írta...

Én is azt a stílust kedvelem,ahol nem HIDEG,tökéletes a lakás, hanem ÉLET van: ottfelejtett újság, gyerekrajz....régi tárgy.:)
Egy gond van: ahogy korosodunk,a férjem egyre inkább szereti a patináns rendet.Jajj,nekem.....:)

Leki-Rita írta...

A "kis régi kályha/rezsó" és a "lámpások" nekem nagyon bejönnek...elfogadnám, csak nem tudom hová tenném :)
(Nekem az OTTHON = olyan lakás ahol ÉLET van)

éva írta...

Nekem ez
Egyszerű hálószoba. Egy ágy, fehér lambéria, kék spaletta és egy komód.

DekoRárium írta...

Nézem a házat és próbálom megérteni hogyan fér el ennyi minden ebbe a kis kunyhóba? Vagy olyan mint a sátor a Harry Potter filmbe? Nekem nagyon tetszenek a képek, néha kicsit sok néha kicsit zűrzavaros, de tulajdonképpen otthon érezném magam benne. Nálunk is ilyen kavalkád van itthon, hiszen élünk, hobbizunk,nyüzsgünk a lakásban. A kedvenc mégis a kanapé, úgy belevágnám magam egy jó könyvvel meg egy jó kávéval....takaró és párna is van hozzá... kint a tenger és a szél, bent a nyugalom mert a sisere had a parton túrja a homokot..kell ennél több?

Marcsi írta...

Ne felejtsük a régi mondás igazát: Az én házam, az én váram. Egy otthon nem a "közönséget" kell szolgálja, hanem a benne élőket. Ha rendetlenség van, hát az van - csak legyen a háznak/lakásnak élete, hangulata, egyénisége. nem bírom a "magazinlakásokat" - nézni még csak jó (vagy már azt sem), de benne élni...Néha a lakber magazinok is jól mellényúlnak, mikor csilivili, tipptopp kecókat mutatnak be, csak éppen nem lélegzik, mert ember nélküli létre van belőve. Bútorkatalógusnak jó. De ez a kis halászkunyhó egyedi, rumlis, eklektikus, de valakinek az otthona, és ez jó, ez a lényeg. tetszik!