****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2009. december 6., vasárnap

Egy vidéki lány Pesten / A county girl in Pest


A Váci utca egyik álló - élő szobra, aki úgye akkor mozog, ha pénzt dobunk neki.




Télapú tegnap is "rendelt" a Vörösmarty téren.




A Philanthia virágbolt híres kirakata a Váci utcában. Lenyűgöző kiegészítők, virágok, csokrok, koszorúk és a hangulat. Bár az árak borsosak, de a látvány kihagyhatatlan.




Vörösmarty téri étel ízelítő. Húú azok az illatok.Bevallom először jártam ebben a vásárban, de a hangulata nagyon megkapó. Semmi gagyi cucc. És sok ember.




Egy elég megkapó stand. Ezek és a többi érdekesség fahéjból... mi is vettünk.







Pillanatképek a Vörösmarty téren lévő vásárról.













Sosem tagadtam, hogy vidéki vagyok és nem pesti. Itt vidéken teljesen máshogy állnak az emberek a Pest-vidék kérdéshez.

Tegnap édesanyámmal felmentünk Pestre (mi így mondjuk). A terv Váci utca, Vörösmarty tér, Ikea és Outlet volt. Szóval egy kis shopping is.

Visszafele kezdeném. Az Ikea halál ilyenkor, bár ezt az ottaniak biztos tudják. Kb. fél órát álltunk sorban a pénztárban. És parkolóhely sem volt.

A Váci utcán jó volt sétálni. Már ezer éve nem jártam ott. A belvárosban a parkolás érdekes. Sikerült találnunk egy szuper parkolóházat http://www.franklinhaz.hu/ . Érdekessége egy robotrendszer mozgatja és helyezi el az autókat. Na ilyet még nem láttam, pedig külföldön is jártam már párszor. Utánunk is sok magyar érkezett és mindenki nézett mint a luki nyúl. De van ott egy férfi is a parkolóházban, aki azért van, hogy segítsen. Muris volt azért.



És egy rendkívüli jó helyen ebédeltünk a Cucina olasz étteremben. Na itt kezdődik a vendéglátás. http://www.lacucina.hu/

Enni pedig a klasszikust ettük: Prosciutto Pizza.

A hely 5, a kiszolgálás 5, a hangulat 5, a pizza 5.


Összegzés: szép volt, jó volt ez a szombat. Élmény is van és vásároltunk is... mindig megfogadom, hogy a karácsonyi nagy forgatagban nem megyek sehova, így lesz ez idén is, vagy már mégsem ...







Nincsenek megjegyzések: