****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2013. szeptember 11., szerda

Vidéki otthon tele szeretettel, Mohácson - olvasói házbemutató


Köszönöm Ágnesnek, hogy megosztotta velünk otthonát. A képek alapján úgy érzem, hogy az otthonuk tényleg szertetettel teljes és nyugalmat árasztó. Gratulálok hozzá. A jövőben pedig minden jót kívánok. Ölelés: Krisztina

Ui: Köszi, hogy olvasol.



 "Kedves Krisztina!

Mint a Hungarian Provence lelkes rajongója küldöm Neked ezt a levelet: Az interneten általában a lakberendezési oldalakat nézegetem, azon belül is a vidéki stílus a kedvencem. Tulajdonképpen így kerültem fel a Facebookra is a Te blogodon keresztül. Nem szoktam lájkolni semmit, csak nézegetni és gyönyörködni a képeidben, de ezt alig várom minden nap.
Kb. 10 éve fontolgatom, hogy megmutatom az otthonom. Mivel Nálad olvastam, hogy lehet beküldeni képeket, úgy gondoltam megpróbálom.


 Egy 44 éves, Mohácson élő kétgyermekes anyuka vagyok, akinek gyerekkora óta mindene a lakberendezés. Régen papírdobozból készítettem házakat és ezeket rendezgettem. Édesapám egyik karácsonyra meglepett egy általa készített 3 szintes fa babaházzal. Ez maga a boldogság volt nekem. Később Pécsen albérleteimet, majd első saját lakásomat is nagy örömmel rendeztem be, bár akkor még a modern stílust kedveltem. Jártam lakberendező tanfolyamra is, amit sajnos nem fejeztem be, mert bekerültem a kórházba veszélyeztetett terhesként .Később meg csak az anyaságra koncentráltam.
Mindig az volt a vágyam, hogy egyszer az a ház amiben születtem Mohácson a miénk legyen (bérház volt), és átalakíthassam úgy ahogy én szeretném. Ez sikerült is,



 1995-ben fiam Zsombor születésekor a szüleim megvették a házat és mivel ez egy ikerház a felét megkaptuk mi a férjemmel. Akit rávettem, hogy költözzünk Mohácsra. Sőt a szülei is utánunk jöttek.
Attól kezdve csak rajzolgattam és tervezgettem. Falat bontottunk-építettünk, ablakokat vágtunk, fűtést korszerűsítettünk stb.
Munkahely hiányában csak 1998-ban tudtunk leköltözni. Ekkor született kislányom Imola,akit a kórházból már ide hoztunk haza. Én imádok itt élni, és úgy gondolom, a gyerekeknek is jobb volt itt felnőni, kertes családi házban, kutyával, a Duna mellett, kisvárosban, ahol mindenhova el lehet jutni kerékpárral, és két mama és papa közelében, akik rengeteget segítenek nekünk.
Azt hiszem az otthonunkban valósítottam meg önmagamat, álmaimat. Szép lassan érte el a mai formáját, bár alapjaiban már 18 éve is ilyen volt, amikor talán csak külföldön ismerték a
„ vidéki stílust ”.




 Nincsenek áruházban vásárolt méregdrága bútoraim, a legtöbbjüket egy ügyes asztalos, és az én drága édesapám készítette a terveim alapján. Ő újította fel a régi padláson talált bútorokat is. Stelázsiból és spalettából komódot, ágydeszkából polcot, varrógéplábból asztalt, fa kalodákból kerítést, függönykarnist, kispolcot a konyhába, fésülködőasztalt a kislányomnak, éjjeliszekrényt a hálóba és még sorolhatnám. Mi nagyon jó páros voltunk, én kitaláltam -Ő megcsinálta, ez volt a munkamegosztás. Bárhova nézek mindenhol látom a keze nyomát, és úgy gondolom, ez az igazi érték. Elveszítettem, de mégis a lakásunk minden szegletében velem van.
Még rengeteg ötletem van, csak sajnos a megvalósítás már nehezebb, mert az apukám nincs velünk. Nagy vágyam, hogy egyszer az udvart és a pincét is átalakíthassam. Pénzszűkében lassan lépegetek előre, de azért mindig csinálok valamit. Legutóbb a gyerekek segítségével egy dühöngőt a pincében, ami nagy kedvenc a barátok körében is. A gyerekeim szerint én rendmániás vagyok, és az óvodában is porszívó lehetett a jelem, mert állandóan takarítok. De én így érzem jól magam, ha kész vagyok leülök, körbenézek, és jó érzéssel tölt el,hogy mennyire szeretem az otthonom.
Bocsi, talán egy kicsit hosszúra sikeredett a levelem, de azt hiszem csak így értheted meg hogy ez mennyit jelent nekem.


Szeretettel: Huszár Ágnes

Tudom, hogy most Te is elsősorban anya vagy,ami a földön a legszebb érzés, és nagyon becsüllek hogy még most sem feledkezel meg az olvasóidról."















Ha Te is kedved kaptál stílusos otthonod bemutatásához és szeretnéd, hogy felkerüljön a Hungarian Provence oldalra, akkor küldj emailt: provence@citromail.hu VAGY üzenj a Facebookon. 




3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mennyit jartam itt gyerekkoromban - mar akkor is egy elvarazsolt, csodaszep hazacska volt... Agi ha lehet meg gyönyörübbe alakitotta! Szeretettel: Zita

ÉvaZsuzsanna írta...

Szívesen hallgattam volna az egyébként szép francia dal helyett magyart, ha már Mohácson járunk...

Krisztina írta...

Az oldalba beágyazott rádió neve Paris Chanson. Csak francia dalok szólnak rajta.