III. Régi Idők Ízei Levendulás lekvárfőző nap
2013.
szeptember 14.
A Prémium Hungarikum házzá avatott Régi Idők Udvara Skanzen és
Étterem, Tihany Batthyány u. 3.
Az idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre
a Régi Idők Ízei Levendulás lekvárfőző nap Tihanyban, a Régi Idők Udvara
Skanzen és Étteremben. Főszerepben ismét a levendulás lekvárok, szörpök és más
finomságok lesznek, melynek elkészítésében Kaldeneker György és Papp Zoltán
séfek lesznek segítségünkre.
A kora őszi hétvégén kemencében sült ételek, házi
sörök, likőrök várják a hozzánk ellátogatókat. A jó muzsikáról is gondoskodunk
és az estét táncmulatsággal zárjuk. Az őszi harmat lepte gyümölcsöket kosárba
szedjük, majd fatüzelésű katlanokban levendulával bolondított lekvárokat
készítünk belőlük. Üvegbe zárjuk a nyár ízét, melegét, a nap érlelte gyümölcsök
aromáját, hogy a téli estéken is emlékezhessünk a nyár örömeire. Tesszük ezt
Tihanyban, jókedvvel, muzsikával, skanzen környezetben, a Régi Idők Udvara
Skanzen és étteremben. Búbos kemencében kalácsokat sütünk, palacsintára kenve
kínáljuk a levendulás lekvárokat.
Az egész napos rendezvényen levendulából
készült termékek, szörpök, lekvárok vásárával, kemencében sült ételekkel,
kemencében füstölt pisztránggal, és egyéb nyalánkságokkal várjuk a vendégeket.
Az urakat házi sörrel, a hölgyeket foszlós kaláccsal, finom likőrökkel, a
gyerekeket lekváros palacsintával kínáljuk.
A rendezvény háziasszonya : Vágó
Piros
Program:
11:00 - megnyitó, gyümölcsök kiosztása, lekvár főzés
12:00 -
Ciráda együttes műsora A szünetekben beszélgetés a lekvárfőzőkkel, kóstolás,
vásár.
14:00 - néptánc bemutató 14.30: az interneten meghirdetett lekvárfőző
receptverseny nyertesének díjátadója.
Sztárvendég: Kaldeneker György
mesterszakács, a lekvárok honi szakértője, a Lekvárosház tulajdonosa
Fő
lekvárkeverő: Papp Zoltán, a Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem séfje, a Régi
Idők Ízei lekvárcsalád megalkotója
Este táncház, jókedvű zenélés az étteremben.
A rendezvény szervezője : Régi Idők Udvara Skanzen és Étterem Tihany, Batthyány
u. 3. Információ/telefon: +36- 70-284-67-05
A rendezvény ingyenes! Mindenkit
szeretettel és jó ízekkel várunk szeptember 14-én, szombaton 11 órától!
HA MEGY valaki közületek, álljatok Hungarian Provence tudósítónak. Aztán jöhet a képriport.
1 megjegyzés:
Nagyon szeretnék eljutni, jó programnak ígérkezik!
Megjegyzés küldése