****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2013. június 25., kedd

Szerelmetes LEVENDULÁS RIZSKOCH - recept


Egy ifjú házaspár férfi tagja, aki maga is levendula kedvelő, ezzel a desszerttel lepte meg kis feleségét a születésnapja alkalmából, a minap. Azt hiszem Jess, jobb, ha ezt a férfit megtartod magadnak és nem ereszted el. :-) Cukik vagytok.




Hozzávalók:
35 dkg rizs
1/2 l víz
1/2 l tej
késhegynyi só
10 dkg vaj
12 dkg cukor
3 tojás
2-3 csipet levendula virága
fél citrom reszelt héja
1 ek zsemlemorzsa





Elkészítés:
 

A rizst váltott vízben megmossuk, majd felöntjük fél l hideg vízzel, megsózzuk, hozzáadjuk a levendulát és lefedve, néha megkeverve, addig főzzük, míg a vizet mind magába szívta.
Ekkor hozzáöntjük a hideg tejet, felforraljuk, és nagyon kis lángon, lefedve, néha megkeverve, készre főzzük a rizst.
Állni hagyjuk, hogy kicsit hűljön. Azalatt az esetleg maradt folyadékot magába szívja.
A vajat és a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd belereszeljük a citromhéjat.
A tojásfehérjéket habbá verjük.
A vajas keveréket a rizshez forgatjuk, majd óvatosan a tojásfehérjehabot is hozzákeverjük.
Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt tepsibe simítjuk, és közepes lángon addig sütjük, míg a teteje pirulni kezd.

sütési hőfok:
180°C
sütési mód:
hőlégkeveréses







Recept: https://www.facebook.com/pages/Le-Domaine-Du-Canard/259026047482695?fref=ts




Nincsenek megjegyzések: