****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2013. április 3., szerda

Kreatív esküvő tele ötletekkel - magyar példa



Ez van amikor az Olvasó szerkeszti az oldalt. Amit én szintúgy annyira, de annyira szeretek. 

Akkor át is adom Zsuzsinak a szót, majd meglátjátok, hogy ehhez nagyon már nem lehet mit hozzáfűzni, csak annyit, hogy gratulálok nekik és sok boldogságot kívánok!

:-)






"Kedves Krisztina!

Először gratulálni szeretnék a gyermeketekhez! :-) Sok örömöt, boldogságot és minden jót szeretnék kívánni Nektek a közös éltetekhez!

Rendszeres olvasója vagyok a blogodnak és mondhatom, hogy sokat köszönhetek Neked, ugyanis nem tudod, de Te is segítettél a posztjaiddal abban, hogy az esküvőnk olyan legyen amilyen. Gyönyörű. Szerintem, de mások szerint is. 

Hála Istennek volt elég időnk az előkészületekre (persze így is volt egy két dolog, amit lehetett volna még tökéletesebbre, de egyébként meg minden így volt tökéletes :-) ) .

Egy alkalommal volt egy posztod, amiben egy szintén olvasód osztotta meg az esküvőjük részleteit. Ekkor már volt nagyjából egy kép a fejünkben, hogy milyen esküvőt, helyszínt, dekorációt szeretnénk, de az a poszt összefoglalta és mondhatjuk keretbe helyezte az elképzeléseinket.

Azt szerettük volna, hogy a vendégek a szépséget, a szeretetet érezzék. Hogy a mindennapokból kilépve töltse el az ő szívüket is az a sok szépség, amelyet sok jó ember segítségével sikerült odavarázsolnunk.

Gyűjtögettem az ötleteket, fotókat, nézegettem külföldi blogokat is esküvőkről, és azt gondoltam, hogy itt is vannak ügyes dekoratőrök, de olyan szép és naturális dekorációt biztosan nem vállal senki…

(És itt jön a mesés rész…) Elmentünk az esküvői kiállításra és egy dekoratőr pár szólított meg minket, miután én kiámuldoztam és kiörvendeztem magam a páromnak (de ezt a dekoratőrök nem hallották), hogy: ”Nézd Szívem, ez olyan, mint a bolgban, ez, meg mint azon a képen! Úr Isten! Ez itt, nálunk?!”  És igen!

Innen kezdve leültünk, beszélgettünk és egymás szavát egészítettük ki a dekoratőrökkel. Minden ötletünket örömmel fogadták és majd a képeken is lehet látni, milyen szépségeket varázsoltak nekünk!

A dekorációból sok mindent a párommal csináltunk, ezzel is érzékeltetni szerettük volna a vendégekkel, hogy fontosak nekünk és köszönjük, hogy az örömünkben osztoznak velünk.

Most megpróbálok röviden pár részletet leírni, hátha mi is tudunk segíteni egy- egy momentummal a még esküvő előtt álló pároknak:-)



Ez már olyan régen bennem van és szerettem volna megosztani másokkal is, hogy szeretjük a levendulát, a lilaságát, a szépségét, az illatát… de nekünk, magyaroknak is van ám gyönyörű lila mezőnk, mégpedig a : vasvirág! A fotóink egy részét egy ilyen vasvirágos mezőn készítettük :-) .





Másnap az esküvőnk első helyszíne a református templomban volt. Magyarok lévén ránk az egymásnak tett eskünk után búzát szórtak a vendégek, amit utána a madarak is nyugodtan felcsipegethettek és a környezetet sem szennyeztük:-)


 
A templom és a kamionos, dudálós városi körünk után Hajdúszoboszló határában lévő, a magyar hagyományokat ápoló és éltető tanyán mondtuk ki Isten ege alatt a boldogító igent egymásnak és csaptunk bele az örömünneplésbe.



A dekoráció részletei:



A jókívánság fánkat a tavaszi metszés alkalmával kellet kivágni, így megtartottuk, cserépbe állítottuk, gipszet és kavicsot öntöttünk rá és már készen is volt.





A papír kiírásokat ragasztó, csillámpor és szegélyvágó használatával tettem ünnepélyesebbé.
A főasztalt és a mi helyünket egy –egy sziluett jelképezte.

Szalvétagyűrű helyett gipszből öntöttem angyalkaformákat, azokat egy egyszerű facsipeszre ragasztottam ragasztópisztoly segítségével és itt is, az ünnepélyességért pici ragasztható gyöngyökkel díszítetem. (A ruhámon is gyöngyök voltak.)



A férjem keresztanyukájától örököltünk egy gyönyörű képkeretet, ebben kapott helyet az ülésrend.


 
Az asztalok közepén lévő virágoknak, a családban meglévő régi szenes vasalók, mozsarak, darálók, teafőző szolgáltak tartóhelyül.







Az esti hangulatvilágításról a befőttesüvegekben lévő gyertyák gondoskodtak.
Minden asztalon különböző csipketerítő volt, amelyeket szintén örököltünk.

A cukorkabárban: birsalmasajt, zizi, szőlőcukor, és gyermekkorunk hasonló édességei voltak.




A gyűrűnkön két - két tulipán van. Ezt mintául véve csináltattam egy pecsételőt és azt használtam fel a menükártyához és más dekorációkhoz.




A rózsaszirmoknak tortapapírból ragasztottam tölcsért.



A menyasszonyi csokromhoz és a virágdíszekhez a rokonaink által termesztett búza, valamint a saját termesztésű fokhagymánk lett felhasználva. 




Frissítőként a vendégek házi szörpöt és limonádét kaptak.




Ezeket nem azért írom le, hogy magunkat éljeneztessem, mindinkább azért, hogy megmutassam, hogy ha valaki kicsit előrelátó és van affinitása hozzá és olyan jó ötletekkel találkozik , mint amilyeneket nálad is lehet találni, akkor nagyon egyszerű dolgokkal, kis munkával nagyon személyes és szép környezetet, dekorációt lehet kialakítani, legyen az esküvő vagy bármilyen más ünnepi alkalom:-).

És ha megengeded,(burkoltan a reklám szándékával) szeretném megemlíteni azokat az embereket, akik még segítségünkre voltak, hogy a mi napunk olyan kerek egész legyen, amilyen kerek egészre sikerült.

A ruhám, a férjem ingje és nyakkendője matyó hímzéssel díszített, amelyet hazánk egyik zseniális alkotója, az Örökség Alkotóműhely tulajdonosa Katrics Krisztina tervezett és kivitelezett.
A dekorációnkat a FlóraLily virágkötészet és dekoráció kreatív alkotói varázsolták. http://laszlo22348.c4.cmdwebsites.com/index.php?p
A csokromat városunk ügyes virágkötői, az Anditta üzlet vezetői álmodták meg.
A gyűrűk készítőit a magyarmennyegzo.hu oldalon lehet megtalálni. http://www.magyarmenyegzo.hu/
Az esküvő helyszínéül a Tuba Tanya szolgált (2012-ben az év vendéglátó helye).
És hogy mindazt, amit leírtam neked, illusztrálni is tudjam, a fotókat Varga Attila készítette. http://www.attilavarga.hu/

Azért tartottam fontosnak Őket megemlíteni, mert Ők egytől –egyig, kicsi hazánk értékes alkotói és nem utolsó sorban nagyon jó emberek. Érdemes rájuk figyelmet fordítani és másnak is hadd tegyék gyönyörűvé, kerek egésszé az ünnepüket!

Bízom benne, hogy nem magamutogatást, és minden negatív dolgot látsz majd a levelemben, hanem egy kedves olvasód legtisztább szándékát:-) !

És végül kicsi személyes rólam: 

Mikor megláttam a blogon, hogy babát vársz, kellemes érzés töltött el, ugyanis akkor már én is tudtam, hogy gyermekünk fog születni. Nekünk még 8 hetünk van a születésig, szülésig.

Próbáltam a legrövidebben fogalmazni, mert érthetően most a gyermeketeké a legtöbb időd és figyelmed, de nem sikerült túl rövidre. 

Még egyszer sok örömöt, boldogságot, szeretetet, egészséget és minden jót kívánok Nektek!

Üdvözlettel egy olvasód Hajdúszoboszlóról: Törökné Sánta Zsuzsi"



 *****

Ha Neked is van hasonló sztorid, történésed, ünneped (ami illik a blogba), amit szívesen megosztanál velem és az Olvasókkal ne habozz elküldeni egy kis írás és fotók kíséretében.  

provence@citromail.hu

vagy

hungarianprovence@gmail.com




4 megjegyzés:

Krisza írta...

Öröm volt olvasni Zsuzsi levelét.Minden nagyon szép volt,nekem a csokrod tetszett a legjobban,és a régi tárgyak bevonása is szuper ötlet!Látszik,hogy nagyon jó átgondoltátok,és aprólékosan megterveztétek!Sok boldogságot kívánok nektek:)

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Krisztinca írta...

Egyszerűen tökéletes! Gyönyörű minden, a Tuba Tanyát már hallottam, hogy csak dicsérték, ha egyszer arra járok, én is elmegyek oda. Nekem is a csokor tetszett a legjobban, de minden egyéb is. Gratulálok az ifjú párnak, sok boldogságot!

Ircsi írta...

CSODÁS! Gratulálok, és kívánok boldogsággal, egészséggel megáldott hosszú életet!