****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2012. április 3., kedd

Medvehagyma Fesztivál Orfűn, plusz egy recept




Április 1-én kilátogattunk a családdal a fesztiválra. Hoztam Nektek sok-sok hangulatfotót. 



Érkezés Orfűre Pécs felől. Ó azok a kanyargós utak a Mecsekre. :-)


A szeles és borús idő ellenére sokan kíváncsiak voltak az eseményre. 







Dottóval az Orfűi-tó körül és egy megálló medvehagyma szedésre. 






Ahogy az egyik olvasóm fogalmazott: "vitaminbomba ingyen".



Sógornőm és keresztlányom szintén gyűjtötte a vitaminbombát. 





Visszatérve a vonatozásból medvehagymás ételeket kóstoltunk stílusos környezetben. 







Keresztlányom Laura, kenyérlángossal és medvehagymás túróval. Ízlett neki. 


Ebéd után sétálni és nézegelődni indultunk. 




Sógornőmék és mi is nagy sajt rajongók vagyunk. Vásároltunk ebből a finomságból.



Régi idők kellékei, merengés felfelé. 







Végezetül Zita olvasóm receptje.

Medvehagymás pogácsa: 




50 dkg liszt,2 tojás,25 dkg Rama,2 dl tejföl,1 cs. porélesztő,2 dl tej,pici cukor,só,1 csokor medvehagyma. 

A porélesztőt langyos,cukros tejben felfuttattam,majd a többi hozzávalóval simára gyúrtam.Kb.30 percig pihentettem.A medvehagymát apróra vágtam,5 dkg lágy vajjal összekevertem és a kinyújtott tésztára kentem. 3 x hajtogattam,majd kinyújtottam,tojással megkentem,szaggattam,sajttal megszórtam.

Előmelegített sütőben 180 °C-on kb.35-40 percig sütöttem! 







3 megjegyzés:

Gandalf írta...

Receptet ugyan nem küldök, ellenben lennék az első főkóstoló, hm?

Nóra írta...

http://fuszeres-szinek.blogspot.com/2011/04/medvehagymas-pogacsa.html

bbke írta...

A receptet is köszi:)