Április 1-én kilátogattunk a családdal a fesztiválra. Hoztam Nektek sok-sok hangulatfotót.
Érkezés Orfűre Pécs felől. Ó azok a kanyargós utak a Mecsekre. :-)
A szeles és borús idő ellenére sokan kíváncsiak voltak az eseményre.
Dottóval az Orfűi-tó körül és egy megálló medvehagyma szedésre.
Ahogy az egyik olvasóm fogalmazott: "vitaminbomba ingyen".
Sógornőm és keresztlányom szintén gyűjtötte a vitaminbombát.
Visszatérve a vonatozásból medvehagymás ételeket kóstoltunk stílusos környezetben.
Keresztlányom Laura, kenyérlángossal és medvehagymás túróval. Ízlett neki.
Ebéd után sétálni és nézegelődni indultunk.
Sógornőmék és mi is nagy sajt rajongók vagyunk. Vásároltunk ebből a finomságból.
Régi idők kellékei, merengés felfelé.
Végezetül Zita olvasóm receptje.
Medvehagymás pogácsa:
50 dkg liszt,2 tojás,25 dkg Rama,2 dl tejföl,1 cs. porélesztő,2 dl tej,pici cukor,só,1 csokor medvehagyma.
A porélesztőt langyos,cukros tejben felfuttattam,majd a többi hozzávalóval simára gyúrtam.Kb.30 percig pihentettem.A medvehagymát apróra vágtam,5 dkg lágy vajjal összekevertem és a kinyújtott tésztára kentem. 3 x hajtogattam,majd kinyújtottam,tojással megkentem,szaggattam,sajtt al megszórtam.
Előmelegített sütőben 180 °C-on kb.35-40 percig sütöttem!
3 megjegyzés:
Receptet ugyan nem küldök, ellenben lennék az első főkóstoló, hm?
http://fuszeres-szinek.blogspot.com/2011/04/medvehagymas-pogacsa.html
A receptet is köszi:)
Megjegyzés küldése