****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2012. március 15., csütörtök

A mennyei gesztenyés –csokoládés trüffeltorta




A Villa Fiore-ban ettük először ezt a desszertet.  

Tudjuk, hogy a Villa nem csak az enteriőrével és hangulatával tud elcsábítani minket, hanem a finomabbnál finomabb ételeivel is. 

Ez a torta maga a mennyei gyönyör. Élvezet volt készíteni. Lisztet és sütőport nem tartalmaz, elég tömény. 

Mivel elkértem, ezért teljes egészében a Villa által kiadott recept következik most. Köszönöm mégegyszer Natiéknak.  













A recept.


Gesztenyés –csokoládés trüffeltorta

Hozzávalók:

250gr fekete csokoládé,
250gr vaj,
250gr gesztenyemassza,
1,25dl tej (lehetőleg minél zsírosabb)
1,25dl habtejszín ( nálam a Hulala márkanevű vált be a legjobban),
4 tojás külön választva,
125gr kristálycukor.

A fekete csokoládét a vajjal gőzfürdőben felolvasztjuk és jól összekeverjük. Levesszük a tűzről és enyhén hagyjuk kihűlni. Egy másik lábosban a villával összenyomkodott gesztenyemasszát a tejjel és a tejszínnel éppen hogy csak felforraljuk majd teljesen sima krémes állagúra turmixoljuk. Ezt pár határozott mozdulattal a villánkkal is megtudjuk csinálni. A tojások sárgáját a cukorral fehérre és habosra felverjük majd összeöntjük a már kissé kihűlt csokoládéval. Jól keverjük össze és állandó kevergetés közben öntsük hozzá a gesztenyés masszát. A tojásfehérjéket kemény habbá felverjük és óvatosan hozzáadjuk a csokoládés – gesztenyés egyveleghez.

A sütőt 170 fokosra előmelegítjük és kivajazott levehető oldalú 24cm-es formába öntjük a masszát. Én mindig alufóliába csomagolom a torta formát mert elég folyós a leendő süteményünk állaga és néha kicsöpög a forró sütőlapra ami meg elég nagy füstöt képes csinálni a konyhában. Kb.30-35 percig sütjük, addig amíg épp csak megszilárdul. Pici rázogatással láthatjuk, hogy kívül már megsült de belül még enyhén lágy. Hagyjuk a formában kihűlni és megszilárdulni de mikor kivesszük a sütőből akkor óvatosan vágjuk körbe a szélét, hogy elváljon a tepsi falától. Összeesik, ne lepődjünk meg az a normális. Melegen tálalva isteni finom de másnap a hűtőből kivéve is igazán fantasztikus desszert.  










Nincsenek megjegyzések: