****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2011. december 19., hétfő

Provence értékei – Karácsony a L’Occitane –al (Bemutatkozás és játék)



A karácsony előtti utolsó héten itt a Hungarian Provence blogon továbbra is kiemelt téma a szeretett levendula illat és Provence. Az idei év tökéletes lezárásaként bemutatkozik a közkedvelt L’Occitane en Provence.
Egy csipetnyi Provence-t ajándékozni mindig öröm. A L’Occitane ínycsiklandó karácsonyi kényeztetésre hív, ahol még az utolsó héten is megtalálhatod a megfelelő szépségápolási ajándékot szeretteidnek vagy magadnak. Mindezt kedvező áron.
Provence-ban a karácsonyfa nem egy fenyő feldíszítését jelenti, hanem egy nagy „koronájú” fa dekorálását szép, színes szalagokkal, ínycsiklandó finomságokkal… Ezt hívják Provence-i Karácsonyfának.



Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Illatkereskedő, aki épp hazatartott
Provence-ba. Útja során egy különleges földre tévedt. Grasse régió szívében,
egy varázslatos kis faluban, Tourrettes sur Luop-ban egy ellenállhatatlan illat
késztette megállásra. Ínycsiklandó aromák töltötték be a levegőt, amiknek
hamar meg is találta a forrását: a csábító illat egy lepárlóból szállt fel, melyet
átalakítottak édességgyárrá. Ámuló tekintettel figyelte, ahogy a műhelyben
szorgosan dolgoztak a cukrászok. A kis műhely melletti szobát cukorba mártott
virágok töltötték meg, a következőt pedig kandírozott, napérlelte klementinek
és citromok.
A L’Occitane a tradicionális Provence-i édességgyár titkait meséli el két új,
ünnepi kollekciójával: a Délice des Fleurs és a Délice des Fruits termékekkel.

Kinyitni az üzlet ajtaját és belépni a provence-i világba ….. számomra mindig kellemes érzés, amikor ellátogatok valamelyik L’Occitane üzletbe. A fogadtatás kedves, a termékek színe és illata hívogató. Ha viszont nincs időd rá, akkor ajánlom az online vásárlást.

A Délice des Fleurs kollekcióban megjelenik a májusi rózsa és az ibolyalevél. A Délice des Fruits citrom és klementin olajeszenciát tartalmaz. 
 
A tökéletes ajándék megtalálására használhatod az ötletes ajándékkeresőt. Ajándékcsomagokat, akár 27% kedvezménnyel találsz.
Mit nyújt még a L’Occitane? Nem kell bajlódnod a csomagolással, hisz náluk a gyönyörű és stílusos ajándékcsomagolás ingyenes. Ha 17.000 Ft felett vásárolsz, akkor a házhozszállítás ingyenes. Ajándékod garantáltan a fa alatt lesz, amennyiben december 22.-én 12:00 óráig leadod rendelésed.
 
Tudtad?
A L’Occitane márka kiváló minőségű és érzéki szépségápolási termékeket kínál.
Természetes aktív összetevők, melyek bizonyítottan felkutathatók:
Aktív, gyakran bio és ellenőrzött származási helyű (A.O.C.) növényi összetevők Provence-ból és a Földközi-tenger vidékéről.
Autentikus és „tiszteletadó” termékek:
Fitoterápia, a helyi kultúra továbbadása és a helyi módszerek elvei szerinti elkészítés, az emberek és a környezet iránt tanúsított tisztelet.
Illatok és formulák, melyekben a hatás keveredik az érzékiséggel:
Az elkészítés menetéről szóló szigorú alapirat, természetes aktív összetevők védett keverékei, orvosi felügyelet mellett tesztelt formulák hatásossága és tűrőképessége, anyagok és illatok, melyeket a Földközi-tengeri életművészet ihletett.
 
A L’Occitane már történelem
1976-ban Olivier Baussan lepárlókészüléket vásárolt és elkészítette első olajesszenciáit, melyet provence-i piacokon árult. Egy évvel később megtörtént az első levendulaszüret. A L’Occitane név a régi Occitania szóból származik, mely Dél- Franciaországhoz tartozó terület volt, szó szerinti jelentése: Occitania asszonya. Miért? Mert ezen a területen a nők vezető szerepet töltöttek be.
1980-81-ben nyílt az első gyár és bolt Volx-ban. Mára több mint ezer üzlet található a világban.
 
A kék arany, avagy


a levendula, mely Provence jellemző illata. Ez az illat a vidék lelke, tiszteletreméltó munka gyümölcse. A hagyomány szerint a Provence-i fiatalság minden nyáron kirándulni indul a napsütötte domboldalakra, hogy nagy magasságon szedjen levendulát. A szüretelési időszakban több napra is elmennek a szabadba és esténként összegyűlnek, hogy megosszák egymással a nyári növények tisztító és ellazító hatásának titkait. Provence-ban a tiszta levendula, azaz a Lavandula angustifolia, mely a legkiválóbb olajesszenciát tartalmazza, híres finom illatáról. Nagyban különbözik a Lavandin illattól, melyben a kámfort is fel lehet fedezni.
A L'Occitane kizárólag a Provence-i Plateau de Sault-i földművesektől beszerzett levendulát használ. Érzékeket nyugtató illata Provence lelkét rejti. Levendula termékeink között illatok, testápolók, tusfürdők, gyertyák és olajesszenciák találhatóak.
Nyugtasd és lazítsd el szeretteidet varázslatos levendula ajándékcsomaggal.


További érdekes történetek, friss hírek és játékok várnak Rád a L'Occitane Facebook oldalán.

****

JÁTÉK

A L'Occitane két levendula ajándékcsomagot ajánlott fel.

A játék december 22-én délben zárul.




Nyertesek:









Gratulálunk.

A játék lejárt, az űrlap ezért el lett távolítva.


Megfejtések:

1. Occitana asszonya.
2. Nem fenyő jellegű, de feldíszített fa színes szalagokkal és finomságokkal.


Játékszabályzat

A Hungarian Provence blog és a L'Occitane közös játéka.

Mindenki részvehet, aki magyarországi címmel rendelkezik és elmúlt 18 éves (természetes személy), kivéve a szervezők, illetve közeli hozzátartozóik.

A játék 2011. december 19-től - december 22-ig tart (csütörtök délig). A sorsolás random.org szerveren történik december 22-én este, fotóval igazolva, azok között, akik a feltett kérdésekre helyes választ adnak és az űrlapot jól kitöltik. Egy ember csak egyszer játszhat. A nyeremény a képen látható, két db ajándékcsomag.
A nyertest emailen értesítjük. Nyereményét a L'Occitane küldi, melyet a két ünnep között megkap, de legkésőbb január elején.

A játékot nem a Facebook szervezi.



Nincsenek megjegyzések: