****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2011. december 1., csütörtök

Adventi naptár Boróka módra - vendégcikk






Nem is akármilyen vendégcikk, hanem kreatívos. Még ma vagy holnap elkészülhet, csak nyugalom kedves Olvasók.
A szöveget, a fotókat és a naptárt is Gabi készítette. Ennél szebb és ötletesebb dologgal nem is nyílhatna meg a december itt a blogon.


Gabi! Tiéd a szó! :-)


******


Adventi naptár Boróka módra




Hozzávalók: 1 sötétpiros-fehér csíkos textilvállfa a Boróka Otthonbolt kínálatából, 24 db kis textilzsák, piros vagy bordó szaténszalag, bordó filc


Elkészítés:

A legnehezebb része a textil zsákocskák megvarrása volt, és a szaténszalag behúzása, ami arra szolgál, hogy összehúzható zsákokat kapjunk. Hasonlókat organza anyagból készen is megvásárolhattok, de a varrni tudóknak ajánlom a zsákokat egy kis gyakorlásnak. (Én személy szerint két leánygyermeknek varrtam összesen 48 darabot, ez már több volt, mint gyakorlás. )





A zsákokra filcből kivágott számokat ragasztottam, ez szintén nem túl egyszerű folyamat. Leegyszerűsítve lehet textilfilccel is próbálkozni, így szép cikornyás számokat kanyaríthatunk.

A vállfára két sorban kötözgettem fel a kis ajándékzsákokat szaténszalag segítségével. A felső részen egy-egy öltéssel is rögzíthetjük a szalagokat.




A vállfa, mint adventi naptár alap azért is praktikus, mert a segítségével bárhová felakaszthatjuk művünket. …és ha a kis zsákokat megtöltöttük apró ajándékokkal, biztosak lehetünk benne, hogy akinek készítettük, reggel felkelve már pizsamában az aktuális nap zsákocskáját fogja kutatni.

Kellemes készülődést és ünnepvárást mindenkinek!


Merkl Gabriella

Boróka Otthonbolt

http://borokaotthonbolt.hu/




2 megjegyzés:

Klein Kinga írta...

Nagyon helyeske, gratulálok Gabi!És kösz Kriszti, hogy meghívtad.

Monika írta...

Zseniális, tüneményes,szuper!Gratulálok!Odavagyok a vállfa újrahasznosításért.:)