****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2011. november 18., péntek

Mrs.Columbo: zene, stílus, bohóság - interjú



Columbo felügyelő az egyik legismertebb tv-s nyomozó volt egykoron. A képernyőről megismerhettük őt és kutyáját. A felesége viszont mindig láthatatlan volt, csak beszélt róla. Most pedig előkerült egy asszony meg még kettő, az három. Ők a Mrs. Columbo.


- Miért-e névválasztás és hogyan alakult meg a zenekar?

- 2008 nyarán alakultunk, egy különleges alkalomból. Egy csak lányokból álló zenekarnak kellett fellépnie egy eseményen, amit kifejezetten hölgyeknek rendeztek. Ez volt az apropója annak, hogy Dorinával egymásra találtunk. Nagyon jól sikerült a koncert és Dori mindig is szeretett volna egy lányzenekart, a fejében már rég ott volt a név ötlete is a Mrs. Columbo.

 
- Zsófi, Dorina és Fanni egy jól csengő névvel és zenével vágtatok neki a munkának. Ezen kívül is barátok vagytok, vagy ez szigorúan csak munkakapcsolat?

- Ezt a fajta zenét lehetetlen úgy hitelesen játszani, ha az embereket nem köti össze a magánéletben is a barátság, hiszen a játékosságról, az egymásra figyelésről, a közös ötletekről szól. Nagyon jóban vagyunk egymással, a zenekaron kívül is rengeteg közös programot szervezünk.



 
- Dorina kérlek, mutasd be nekünk Zsófit?

- Ő egy igazi Föld-anya típus. Határozott, magabiztos nő, aki imádja a természetet, az állatokat. Kiváló pedagógus, és hangszerelő, ő tartja harmóniában a zenekart. Emellett nagyon jó humora van.

 
- Zsófi mit szeretsz Dorinában?

- A legjobban azt, hogy mindig megnevettet. Folyamatos vidámságot, gondtalanságot sugároz, de ha valami mélyen megérinti a lelkét, (mondjuk egy szomorú ballada) akkor képes egyik pillanatról a másikra könnyekben kitörni.



 
- Fanni mesélj magadról pár mondatban.

- Először sámlin állva zongoráztam, anyukámat utánozva, aki egy Mozart szonátát gyakorolt éppen, és azóta is így maradtam. :) Nagyon szeretek kirándulni, ha túl sok a város, akkor mindig a természetben nyugszom meg igazán.

 
- Mi a kedvenc saját számotok?

- Ez mindig változik, hiszen a legtöbbször az az aktuális kedvenc, amin éppen dolgozunk. De az egyik nagy szerelmünk az I want to break free, amiből az első videoklip is készült.

 



- Ismert dalokat dolgoztok fel jazz-es köntösben. Hol tart ma a hazai jazz szakma?

- Szerintünk sok jazz zenész nagyon „komolyan” fogja fel azt a stílust, pedig éppen hogy a játékosságról szól, és ezáltal elriasztják a közönséget, aki ugyan nyitott lenne a produkciókra, csak sokszor túl mély az a bizonyos víz, amibe dobják. Mi szeretnénk megmutatni a jazz napos oldalát, és bebizonyítani, hogy szórakoztatva is lehet minőségi rögtönzött zenét játszani. :)

 
- Hogy álltok az újrahasznosítással ruha vagy barkács terén?

- Ebben talán Fanni a legjobb, aki immár varrógép tulajdonosként egyre több ruhát szab magára, illetve Zsófi, aki a Szentendrei Szigeten gyakorolja az öko-életmódot.

 
- Tetszenek a dalok, az előadásmód, a ruhák stílusa, az utazás a múltba érzés. Ki találta ki a stílust?

- Petró Kata stylisttal közösen álmodtuk meg őket.

 
- Lányok mit szerettek csinálni szabadidőtökben?

- Elég különbözőek vagyunk, mindenkinek más a hobbija, de együtt sokat bulizunk, szeretjük a jó borokat, a finom ételeket és a családias hangulatú összejöveteleket!

 
- Tihanyban forgattátok legelső klippeteket az I want to break free-t. Milyen volt a forgatás? Meséljetek.

- Nagyon jól éreztük magunkat a forgatáson erről írtunk egy bejegyzést is a saját blogunkba, engedd meg, hogy megosszam veled teljes terjedelmében:



 
"Fordulóponthoz érkeztünk! Végre megjelent az első klipünk, mindannyiunk kedvence az I Want To Break Free.

Pont olyan, mint mi. Vidám, könnyed, bohókás, színes.

Nagyon élveztük a forgatási napokat! Gráf Péter vezetésével a Balaton-felvidékre utaztunk, ahol csodálatos helyszíneken, ragyogó napsütésben dolgozhattunk. Először a Tihany melletti levendulamezőt vettük célba, ami éppen virágzott, bevetettük magunkat a növények közé, felszerelkeztünk a szappanbuborék-fújókkal, amik manapság már ipari méretű és mennyiségű buborékot képesek előállítani és megkezdtük a forgatást.

A buborékok nagyon viccesek. Általában képesek a lehető legextrémebb helyeken szétpukkanni. Mondjuk a kamera lencséjén. Vagy az ember orrán. Néha a szemén.

Persze Fannié nem működött, de szerencsére volt tartalékunk is, (Vajon mi tud elromlani a szappanos vízben?) így buborékolhattunk tovább, majd egy éneklés a pokrócon, lehetőleg hunyorgás nélkül és anélkül, hogy látszódna, hogy mennyire nyomnak az alattunk lévő kövek.

A levendulára nagyon vigyáztunk!

Egy rét következett, ahol a biciklis jeleneteket rögzítettük. Elég nehezen sikerült, mert amikor már mindenki a helyén volt, tuti jött egy autó a semmiből és meg kellett várni, amíg továbbhalad, persze az autósok meg bámészkodtak, nem értették, hogy három lány, egy bicikli, meg egy forgatócsoport mit is akar egy rét közepén. Végül sikerült! Persze csak biciklizés közben derült ki a rétről, hogy mennyire hepehupás, de off-road jelleggel megoldottuk, persze mindezt szép ruhában. Érdekes feladat úgy mosolyogni, hogy közben épp vesekő-eltávolító rázkódásban van az ember.

Persze ezzel sosem volt gond, mert valami mindig vicces volt!

Buborékos jeleneteket a Hullám Hostel kertjében is készítettünk, ahol amúgy aludtunk és ahol gyönyörű fűzfa lugasokat alakítottak ki. Itt a széllel gyűlt meg a bajunk, mert hiába orientáltuk a kis buborékokat a kamera felé, általában teljesen más irányba szálltak…

Persze nekünk ez nagyon tetszett, Péternek már kevésbé…

A legjobb a lovastanya volt, ahol a réten sétálás közben Dorika megtudhatta, hogy ahol lovak vannak, ott lótrágya is van. Bizony figyelni kellett, hogy hova lép az ember! Lóra is ülhettünk, miközben Dorina a rét közepén énekelt. Nekem ez volt a kedvencem! Gyönyörű környezet, lovak, rét, nyár…tényleg azt éreztem, hogy ki akarok törni! (Zsófi) "



- Ti mit szerettek a levendulában?

- Csodálatos növény! Gyönyörű a színe és mennyei az illata! Van, aki nem szereti? :)



 
- Tudnátok ilyen szép és nyugodt vidéken élni, mint Tihany, vagy jobban tetszik a pörgős, nagyvárosi élet?

- Ebben is teljesen különbözőek vagyunk, Dorina igazi városi nő, Zsófi épp ellenkezőleg, Fanni meg a peremen :) De egy biztos: mindannyian imádjuk a Balaton-felvidéket és nagyon szeretünk a természetben lenni!

 
- Mik a jövőbeli tervek?

- Három új klip fog a közeljövőben megjelenni, és januárban jelenik meg az első lemezünk, ezeknek a minél szélesebb körben való megismertetésén dolgozunk.

 
- Üzenjetek valamit az én Hungarian Provence olvasóimnak, ahol a többség hölgy és szeretik a stílusos életet.

- Örülünk, ha felvételeinkkel örömet okozhatunk és reméljük, hogy a Mrs. Columbo stílus is szerethető számukra! Sok szeretettel várjuk őket a koncertjeinken!


Köszönöm szépen az interjút lányok. További sok sikert kívánok. Krisztina

 








Nincsenek megjegyzések: