****************************** Vidéken is élhet stílusosan az ember. ******************************

2011. október 13., csütörtök

Vendégségben Sherlock Holmes-nál


"Maga a hallgatás mestere, Watson, ezért olyan izgalmas magával beszélgetni." - Sherlock Holmes


A helyszín a Baker street 221 B, London 2011. szeptemberében. Vadászsapka, nagyító-üveg, pipa, hegedű, kémiai felszerelés, jegyzetfüzet, papucs és a köpeny. A következőkben ezek a tárgyak is megjelennek majd a képeken.


 



Barátnőm Márti és párja londoni túrájuk során ellátogattak a híres Sherlock Holmes múzeumba is. Gyönyörű fotókkal tértek haza, ahogy látni fogjátok, a múzeumnak otthont adó viktoriánus ház lenyűgöző. Keskeny közlekedő, sok lépcső, nagy szobák.



Márti tinilány kora óta kedveli a nagy detektívet.

A bejáratnál rendőr fogadja a látogatókat, aki mosolyogva fotózkodik bárkivel, persze a kötelező kellékek kísértében (pipa, vadász sapka).






Az első emeleti dolgozószobába 17 lépcsőfok visz fel. Pipák, a jellegzetes vadász sapka, kalapok, kéziratok, személyes tárgyak, a nagyító üveg, ezek mind-mind kiállításra kerültek. A kandallóban pedig igazi tűz fogadta Mártiékat. Az egész ház korabeli bútorokkal berendezett.

"Mindennek van egyfajta varázsa, én személy szerint tisztára bezsongtam." - Márti.




 


 
Sherlock Holmes a skót származású író és orvos, Sir Arthur Conan Doyle kitalált nyomozója, aki 1887-ben jelent meg először a könyvek lapjain. Mint briliáns londoni detektív, Holmes ismert magas intelligenciájáról; híres a megfigyelőképességéről, a következtetőképességéről és a logikájáról, amiket a bűnügyek megoldásánál igen találóan felhasznál. Alighanem az egyik legnépszerűbb fiktív krimifigura az irodalomban.






Holmes és Watson a doktor 1887-es házassága előtt együtt laktak, Watson a régi lakhelyét kiadja albérletbe Mrs. Hudson-nak.Watsonnak két szerepe van Holmes életben. Egyrészt gyakorlati segítséget ad az ügyeiben; ő a detektív legfőbb segítsége miközben megfigyelőként, csalétekként, bűntársként és hírvivőként kell cselekednie váltakozóan. Másodszor, ő Holmes krónikaírója.





Sok, a regényből megelevenedő figura szintén helyet kapott a harmadik emeleten, élethű viaszfiguraként.









Kukucs.

 

Bőröndök a padláson.


Dr.Watson szobája a második emeleten található, íme egy részlet.... szobatoalettel.





A nappaliban található asztal megterítve, rajta sok gyönyörű tányér, evőeszközök, mindez összhangban, stílusosan. Vajon mi lesz ma a vacsora?








Mrs. Hudson szobájában látható ez a kandalló.  








Mrs. Hudson gyönyörű kiegészítői.


 

Irigylésre méltó kék-fehér porcelán toilet.



Természetesen a fürdőszoba elengedhetetlen része a levendula (a sarokban). Örülök, hogy akkor is így gondolták.  














A múzeum shopja valóságos mennyország a sok szuvenírrel.




 
Köszönöm a képeket Márti.






1 megjegyzés:

Trudi írta...

Köszönöm, hogy feltetted, így láthattam. Sajnos én az augusztusi út alatt ide már nem jutottam el, csak a Sherlock Holmes étteremig.